Το χειρουργείο στο δεξιό αστράγαλο κρατά τον Νεϊμάρ στα πιτς για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά όχι μακριά από τις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων. 

Ο Βραζιλιάνος, που μόνο την επόμενη σεζόν θα επιστρέψει, ουδείς γνωρίζει σε ποια ομάδα, βρέθηκε στις κερκίδες του «Παρκ ντε Πρενς» για το 5-0 της Παρί επί της Αζαξιό το Σάββατο, που την φέρνει, με τρια παιχνίδια να απομένουν, ένα βήμα, δηλαδή μία νίκη, μακριά από την κατάκτηση του φετινού τίτλου, και, ύστερα από την απόφαση του Κριστόφ Γκαλτιέ για διήμερο ρεπό, πήρε το αεροπλάνο με προορισμό τη Βαρκελώνη

Το βράδυ της Κυριακής, στην πόλη το κλίμα ήταν πανηγυρικό, αφού, μετά το 4-2 εκτός έδρας επί της συντοπίτισσας Εσπανιόλ, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 27ο πρωτάθλημα στην Ιστορία της και οι παίκτες δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και του Νεϊμάρ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, αλλά στην Καταλονία δεν τον θέλουν πίσω. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Βραζιλιάνος φόρεσε τη φανέλα των »μπλαουγκράνα» από το 2013 έως το 2017 και ήταν το ένα κεφαλαίο στο αρκτικόλεξο MSN, που συμβόλιζε την τριπλέτα με τον Λιονέλ Μέσι και τον Λουίς Σουάρες. 

Ο Νεϊμάρ μαζί με τους Τερ Στέγκεν, Αλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο και Σέρχιο Μπουσκέτς, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Carpe Diem», όπου αρκετοί παίκτες των Καταλανών συνέχισαν το πάρτι τίτλου.

Ο Νεϊμάρ δεν υπολογίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν, μιας και έχει χειρουργηθεί στον δεξιό αστράγαλο. Οι σχέσεις του με τους οπαδούς είναι στο... κόκκινο, με τον ίδιο να επιθυμεί να αποχωρήσει το καλοκαίρι από το Παρίσι.