Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και σίγουρας ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν παίκτη-αποκάλυψη, που ήρθε για να αποτελέσει «συμπλήρωμα» στους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ουί Τζο Χουάνγκ, αλλά που στην πορεία εξελίχθηκε στον αδιαμφισβήτητα βασικό σέντερ φορ των «Ερυθρόλευκων».

Ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 18 γκολ και 4 ασίστ επιβεβαίωσε ότι μέσω των Πειραιωτών, βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό. Και για αυτόν τον λόγο θέλει να μείνει στον Πειραιά.

Ο 32χρονος στράικερ, μόλις λίγη ώρα μετά το τέλος των επίσημων διοργανώσεων του Ολυμπιακού, δεν έκρυψε τις προθέσεις του: «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Είπα στον ατζέντη μου να τελειώσουμε τα χαρτιά και να γίνουν όλα όπως πρέπει. Θέλω να μείνω στην ομάδα. Δεν θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα με την οικογένειά μου».

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός και ο Μπακαμπού θα συμπορευτούν με νέο συμβόλαιο, που θα έχει χρονική διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2025. Με το κλειστό διετές συμβόλαιο να αποτελεί και απαίτηση του εκρηκτικού φορ. Ο οποίος για ακόμη μία φορά, επανέλαβε κατά την επιστροφή των Πειραιωτών από τη Θεσσαλονίκη ότι «η επιθυμία μου να μείνω δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, αλλά με το πώς αισθάνομαι στην ομάδα, στην πόλη».