Το ονοματεπώνυμο Τζιοβάνι Ιντερνίτσι δεν λέει πολλά στο φίλαθλο κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια μορφή που χαίρει σεβασμού στις τάξεις της Ίντερ. Ο γεννημένος στο Αλμπαϊράτε του Μιλάνου προπονητής είναι ο μόνος Ιταλός που πήγε με την Ίντερ σε τελικό του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Ο Ινβερνίτσι καθόταν στον πάγκο του «Ντε Κούιπ», στο Ρότερνταμ, απέναντι στον Ρουμάνο Στέφανο Κόβατς, όταν οι «νερατζούρι» αντιμετώπισαν τον Άγιαξ στις 31 Μαΐου 1972. 

Βεβαίως, οι Ολλανδοί νίκησαν 2-0, με αμφότερα τα γκολ να πετυχαίνει ο γίγαντας Γιόχαν Κρόιφ, και κατέκτησαν το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιό τους. Η Ιστορία αναφέρεται διότι, 51 χρόνια αργότερα, η Ίντερ θα παραταχθεί με Ιταλό προπονητή ξανά σε τελικό Champions League. Ο Σιμόνε Ιντσάγκι είναι εκείνος που την οδήγησε στην πρόκριση στο παιχνίδι της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη. Η Ίντερ, με τρία τρόπαια με τα μεγάλα αυτιά κεκτημένα, τα είχε καταφέρει με τον Αργεντινό Χελένιο Χερέρα το 1964 και το 1965 και με τον Ζοσέ Μουρίνιο το 2010, που ήταν η τελευταία φορά που έφτασε σε τέτοιο ματς. 

Οι «νερατζούρι» δεν προκρίθηκαν απλώς στον τελικό. Ήταν... μμμουτς, ντόλτσε. Απέκλεισαν τη Μίλαν με δύο νίκες, 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της Τετάρτης 10 Μαΐου και 1-0 στο δεύτερο την Τρίτη, 17 του μήνα, ματς στο οποίο έπαιζαν εντός έδρας, αν και οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο. Ήταν η πρώτη πρόκριση έπειτα από δύο αποκλεισμούς, στα ημιτελικά το 2003 και στα προημιτελικά το 2005, επί του σημαντικότερου αντιπάλου τους. 

Το γκολ έβαλε ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ύστερα από πάσα του Ρομέλου Λουκάκου, στο 74'. Η Ίντερ θα αντιμετωπίσει είτε τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια ρεπετισιόν του τελικού το 1964 στη Βιέννη, όταν την νίκησε 3-1, είτε τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο ομάδες «συγκρούονται» στο «Etihad» την Τετάρτη, 17 Μαΐου, στις 22:00, στη ρεβάνς του 1-1 της προηγούμενης Τρίτης.