Η Μάντσεστερ Σίτι χρειαζόταν ούτως ή άλλως μία νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League για τρίτη διαδοχική φορά, μόλις η πρώτη ομάδα που τα καταφέρνει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001, κάτι που αναμενόταν να γίνει το απόγευμα (18:00) της Κυριακής, 21 Μαΐου, στο «Etihad» με αντίπαλο την Τσέλσι. Μόνο που τώρα δεν την νοιάζει καν να παίξει. 

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε τη δουλειά για τον εαυτό της και για εκείνη, με παράδοξο τρόπο. Νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στο «Σίτι Γκράουντ», σε ένα ματς που είχε... 19% κατοχή και πήρε το «τρίποντο» που έστεψε και μαθηματικά πρωταθλήτρια την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και που την κράτησε στην κατηγορία. Η Σίτι έχει 85 βαθμούς σε 35 παιχνίδια και η Άρσεναλ 81 σε 37, με ένα ματς, δηλαδή, να της απομένει. 

Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Ταΐβο Αβονίγι στο 19'. Η Φόρεστ, που έχει κάνει ένα απίθανο ντεμαράζ τις τελευταίες αγωνιστικές, έφτασε τους 37 βαθμούς και της απομένει ένα παιχνίδι, ενώ η Λιντς, που είναι τρίτη από το τέλος, έχει 31 σε 36 παιχνίδια. Τα «παγόνια» παίζουν το μεσημέρι της Κυριακής, στις 15:30, στο «London Stadium», με τη Γουέστ Χαμ, η οποία επίσης έχει 37 βαθμούς, αλλά ούτως ή άλλως δεν έχει σημασία. Η Λίντς, αυτήν τη στιγμή, κυνηγά την Έβερτον, η οποία έχει 33 βαθμούς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης της Φόρεστ, βρέθηκε στις κερκίδες του «Σίτι Γκράουντ»« και ήταν περιχαρής, αγκαλιάζοντας τους συνεργάτες του.