Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-3 μέσα στη Γένοβα της Προ Ρέκο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αλλά οι Ιταλοί επέστρεψαν στο παιχνίδι και τελικά νίκησαν 10-9. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Ίγκορ Μιλάνοβιτς, που είχε καπαρώσει την πρόκριση για το Final 8 στο Βελιγράδι, από την Τετάρτη 31 έως το Σάββατο 3 Ιουνίου (ημερομηνία που οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το δεύτερο Champions League τους, το 2018), θα είναι αουτσάιντερ. 

Οι Πειραιώτες θα παίξουν με τη γηπεδούχο Νόβι Μπέογκραντ, την οποία πέρυσι κόουτσαρε ο Μιλάνοβιτς και που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της. Ουσιαστικά, ήθελαν να την αποφύγουν και να παίξουν με τη Φερεντσβάρος του Στέλιου Αργυρόπουλου, η οποία όχι μόνο δεν είναι γηπεδούχος, αλλά λογίζεται ως χαμηλότερης δυναμικότητας από τους Σέρβους, οι οποίοι τελείωσαν τους ομίλους με 32 βαθμούς, εφτά περισσότερους από τους Ούγγρους. 

Η Φερεντσβάρος θα παίξει με τη Ρέκο, ενώ η τέταρτη Βουλιαγμένη, του Βλάντα Βουγιασίνοβιτς, θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μπρέσια. Το τέταρτο ζευγάρι είναι εκείνο μεταξύ της Μπαρτσελονέτα και της Γιουγκ.