Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς στο Μαϊάμι

Στο καλύτερο παιχνίδι της σεζόν στο NBA, οι Σέλτικς χάρη στο buzzer beater του Ντέρικ Γουάιτ στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου, επικράτησαν με 104-103 των Χιτ, ισοφάρισαν σε 3-3 και έστειλαν τη σειρά των τελικών της Ανατολής σε game 7.

Η αναμέτρηση ήταν από το ξεκίνημα ντέρμπι, με τους Σέλτικς να έχουν σταθερά ένα προβάδισμα 8-10 πόντων, αλλά τους Χιτ να βρίσκουν τις λύσεις, με το πρώτο μέρος να βρίσκει μπροστά την ομάδα της Βοστώνης με +4 (57-53).

Οι Σέλτικς κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά στους 7 πόντους στην λήξη του τρίτου δωδεκαλέπτου (79-72), πριν πάρει την «σκυτάλη» η τέταρτη και τελευταία περίοδος στην οποία επικράτησε το… χάος.

Με τον Τζίμι Μπάτλερ να αναλαμβάνει δράση οι Χιτ επέστρεψαν ξανά στο ματς. 2:44 πριν την λήξη ο ηγέτης των Χιτ, μειώσε σε 96-100 με τρίποντο και στη συνέχεια με μια βολή έφερε το ματς στο -3 (97-100).

Ο Τζέιλεν Μπράουν με μια βολή έφερε την διαφορά ξανά στους τέσσερις πόντους (97-101), με τον Μπάτλερ με καλάθι και φάουλ, να φέρνει το ματς στον πόντο (100-101), με 54 δεύτερα να απομένουν στο ρολόι.

Με 3/3 βολές έδωσε το προβάδισμα στο Μαϊάμι (103-102), αναγκάζοντας τον Τζο Μαζούλα να καλέσει τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση των Σέλτικς με 3» να απομένουν στο χρονόμετρο.

Στην επαναφορά ο Μάρκους Σμαρτ αστόχησε στο σουτ, με τον Γουάιτ να παίρνει το ριμπάουντ και να χαρίζει τη νίκη στους Σέλτικς στο τελευταίο δέκατο του δευτερολέπτου.