'Υπουλο παιχνίδι δίνει στο δεύτερο γύρο του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς το απόγευμα της Παρασκευής, 2 Ιουνίου, αφού ο Αργεντινός Ντιέγκο Σβάρτσμαν, που τώρα στέκει στο νούμερο 91 της παγκόσμιας κατάταξης, ήταν, μόλις 2,5 χρόνια πίσω, στο νούμερο 8. Ο Έλληνας τενίστας έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον Λατινοαμερικανό, ο οποίος έχει πετύχει τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του σε αυτό το Major, όταν έφτασε στα ημιτελικά το 2020. 

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Σβάρτσμαν στο δεύτερο τη σημασία κορτ των Παρισίων, το «Suzanne Lenglen» στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι της Παρασκευής. Η δράση αρχίζει στις 12:00 και πριν το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, στο κορτ θα γίνουν δύο ματς του μονού Γυναικών, Στιμς-Κασάτκινα και Στίβενς-Πουτίντσεβα, και ένα του μονού Ανδρών, Σονέγκο-Ρουμπλιόφ, το οποίο μπορεί να είναι εξίσου περίπλοκο. Πιθανότατα, λοιπόν, ο Τσιτσιπάς δεν θα ξεκινήσει πριν τις 19:00. 

Την Παρασκευή γίνεται και το Κάρλος Αλκαράθ-Ντένις Σαποβάλοφ, το οποίο δεν πρόκειται να αρχίσει πριν τις 21:15, ενώ πρωτύτερα, στο κεντρικό κορτ, το «Philip Chatrier», ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που ψάχνει την κατάκτηση του Major για να μείνει μόνος πρώτος, με 23, στην κατηγορία των πολυνικών, θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα. 

«Philippe Chatrier» (12:45)


Mέρτενς-Πεγκούλα
Ραχίμοβα-Σαμπαλένκα
Τζόκοβιτς-Νταβίντοβιτς
Όχι πριν τις 21:15 Αλκαράθ-Σαποβάλοφ

«Suzanne Lenglen» 12:00

Στιμς-Κασάτκινα
Σονέγκο-Ρουμπλιόφ
Στίβενς-Πουτίντσεβα
Σβάρτσμαν-Τσιτσιπάς

«Simonne Mathieu» (12:00)

Χατσάνοφ-Κοκκινάκης
Μπλίνκοβα-Σβιτολίνα
Μουζέτι-Νόρι
Μούχοβα-Μπέγκου