Μπορεί το ταβάνι του Ολυμπιακού να είναι η κατάκτηση του Champions League, το οποίο έχει κατακτήσει δις, αλλά η πορεία του στο Final 8 του πόλο Ανδρών του Βελιγραδίου δεν γίνεται παρά να κρίνεται επιτυχημένη. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στον προημιτελικό δύσκολα από την οικοδέσποινα Νόβι Μπέογκραντ του Άγγελου Βλαχόπουλου, ο οποίος έδωσε την πρόκριση στον τελικό επί της Μπαρτσελονέτα με χτύπημα πέναλτι και ψάχνει το βαρύτιμο τρόπαιο απέναντι στην Προ Ρέκο, η οποία το κατέκτησε πέρυσι εις βάρος της. Ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 το Σάββατο, 3 Ιουνίου. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερη τύχη αν δεν ηττώνται στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας 10-9 από τη Ρέκο στη Γένοβα. Με αυτό το ματς έμειναν τρίτοι στον όμιλο και έτυχαν κακού ματσαρίσματος νωρίς. 

Ο Ολυμπιακός, από τη μεριά του, κυριάρχησε στα παιχνίδια κατάταξης. Μετά το 14-5 επί της Γιουγκ την Πέμπτη, νίκησε 9-4 τη Φερεντσβάρος την Παρασκευή και πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση. Ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Μουρίκης, ανακοίνωσε ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με το ερυθρόλευκο σκουφάκι.

Έβδομη τερμάτισε η Γιουγκ, που νίκησε 14-10 την καταρρακωμένη Μπρέσια. Οι Ιταλοί ήταν πρώτοι στον όμιλο, αλλά ο ΝΟ Βουλιαγμένης τούς απέκλεισε. Ο ΝΟΒ μπορεί να ηττήθηκε την Πέμπτη 12-8 από τη Ρέκο, αλλά έφτασε στην τετράδα. Το Σάββατο, στις 20:00, θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα για την τρίτη θέση.