Αν και τα χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγει αλώβητος από το θρίλερ του ΣΕΦ και να επικρατήσει του αξιόμαχου Παναθηναϊκού με 73-70. Οι ερυθρόλευκοι επέβαλλαν το ρυθμό τους σε πρώτη και τρίτη περίοδο όμως οι πράσινοι αντέδρασαν και βρήκαν το πρώτο τους προβάδισμα 1:58′ πριν το τέλος. Όμως στο τέλος λύγισαν και δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Ο Βεζένκοφ σκόραρε όπως ήθελε και ο Ολυμπιακός «κατάπιε» τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα

Ως αντί Κάνααν ξεκινάει στην πεντάδα ο Μιχάλης Λούντζης και έτσι ξεκίνησε, ευστοχώντας στο πρώτο του τρίποντο. Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεκίνησε καυτός, η άμυνα έπνιγε τον Παναθηναϊκό και ένα επιμέρους 10-0 σε ούτε τρία λεπτά ανάγκασε τον Σερέλη σε γρήγορο τάιμ άουτ.

Το πρώτο καλάθι των πράσινων ήρθε από τον Γκριγκόνις… καθιστό! Όμως ο Βεζένκοφ παρέδιδε μαθήματα στον άπειρο Μαντζούκα βάζοντάς του καλάθια με κάθε τρόπο.

Ο MVP της Euroleague (και… οσονούπω και της Basket League) ήταν υπεύθυνος για τους 16 από τους 26 πόντους της ομάδας του η οποία λειτουργούσε ιδανικά και στις δύο πλευρές του παρκέ καταπίνοντας τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο (26-14).

Ο Μπολομπόι ήταν μετά από καιρό… θηρίο ανήμερο, όμως το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στον Παναθηναϊκό!

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά εκείνους του Σερέλη και ένα ασύλληπτο κάρφωμα του Μπολομπόι στο πρόσωπο του Γκουντάιτις έβαλε φωτιά στο ΣΕΦ.

Ο σέντερ των ερυθρόλευκων έβγαλε ψυχή μετά από καιρό και ήταν φόβητρο για τους αντιπάλους του σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα σε μια φάση θύμισε… εμποδιστή βουτώντας μετά από ένα deflection πάνω από τον κόσμο και τις διαφημιστικές πινακίδες σε μια επικίνδυνη φάση. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και γνώρισε standing ovation από όλον τον κόσμο στο ΣΕΦ.

Αυτός που δεν του πήγαινε καθόλου το παιχνίδι ήταν ο Άλεκ Πίτερς ο οποίος αστοχούσε σε απανωτά… λέι απ. Όμως ο Αμερικανός χειροκροτήθηκε κατά την αλλαγή του με τους φιλάθλους να τον εμψυχώνουν. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Λαρεντζάκη και τις επιθετικές αδράνειες των ερυθρόλευκων και μείωσε τη διαφορά στο ημίχρονο (41-33).

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ανέβασε τη διαφορά

Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανές πως είχε βρει ψυχολογία μετά το δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα σερί 7-0 στο πρώτο δίλεπτο μείωσε στον πόντο (41-40).  Από εκεί και πέρα όμως οι ερυθρόλευκοι ξύπνησαν και το απέδειξαν αρχικά με τρίποντο του Γουόκαπ και στη συνέχεια με ένα ασύλληπτο κάρφωμα του Φαλ ξανά πάνω στον ανήμπορο να αντιδράσει, Γκουντάιτις.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν ρυθμό μέσω της άμυνάς τους και παράλληλα αρκετούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Ο Παπανικολάου επανέφερε το διψήφιο προβάδισμα του Ολυμπιακού (56-46) και ο Γουόκαπ φρόντισε να το διατηρήσει με το επιμέρους σερί των ερυθρόλευκων να φτάνει το 20-8 (61-48).

Ο Παναθηναϊκός πήγε να το «κλέψει» όμως λύγισε στο τέλος

Όπως συνέβη και στην τρίτη περίοδο, έτσι και στην τέταρτη ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ καλύτερα θέλοντας να αντιδράσει και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες ανατροπής μειώνοντας στο -6 (62-56). Οι ερυθρόλευκοι «είχαν βγει από το καλούπι τους» και είχαν κολλήσει επιθετικά ενώ στην απέναντι πλευρά ο Πάρις Λι τους δημιουργούσε προβλήματα.

Οι παίκτες του Σερέλη είχαν φέρει το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και με ανεβασμένη ψυχολογία ήθελαν να «κλέψουν» το παιχνίδι. Πονίτκα και Παπαγιάννης μείωσαν στο καλάθι με περίπου δυόμιση λεπτά να απομένουν και ο Γκριγκόνις τους έβαλε μπροστά (65-66) με 1:58 στο ρολόι.

Σε μια σκοτωμένη και καταδικασμένη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Αγραβάνης υπέπεσε σε αχρείαστο φάουλ και ο Γουόκαπ με δύο βολές έβαλε τους ερυθρόλευκους μπροστά. Ο Γκριγκόνις αστόχησε, ο Φαλ κάρφωσε και οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τη διαφορά στο +3 (69-66).

Ο Παπαγιάννης μείωσε στον πόντο με φανταστικό φόλοου όμως έστειλε τον Σλούκα στις βολές ο οποίος δε λάθεψε. Ο Γκριγκόνις έκανε κι άλλο λάθος όμως ο Σλούκας αστόχησε και απέμεναν 13 δευτερόλεπτα στους πράσινους να ισοφαρίσουν. Ο Γουόκαπ έκανε φάουλ, ο Λιθουανός ευστόχησε στις βολές και το παιχνίδι έμελλε να κριθεί στις βολές. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού με 2/2 πήγε ξανά τη διαφορά στο +3, ο Παπανικολάου τάπωσε τον Λι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Πηγή: sportday.gr