Η Ιτιχάντ προσέφερε 200.000.000 ευρώ για 2,5 χρόνια στον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με το εύστοχο πέναλτί του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αθλέτικ Μπιλμπάο την Κυριακή, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αποχαιρέτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 354 γκολ σε 648 παιχνίδια (πάνω από μισό ανά ματς) και 31 -με γαρνιτούρα 6 ασίστ- φέτος. 

Ο 35χρονος επιθετικός δεν έφυγε αμέσως για τη Σαουδική Αραβία -της οποίας θα γίνει πρέσβης σε ό,τι αφορά την κοινή, με Ελλάδα και Αίγυπτο, υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030- αφού η Ρεάλ, που δεν «ψηνόταν» και τρομερά να τον κρατήσει, διοργάνωσε εκδήλωση ώστε να τιμήσει τα 14 χρόνια του στη Μαδρίτη, την οποία αφήνει ως ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών (πίσω από τον άπιαστο Κριστιάνο Ρονάλντο των 450 γκολ) των «μερένχες». 

Ένα αστείο συμβάν είχε θύτη τον Φλορεντίνο Πέρεθ, την ώρα που προλόγιζε τον Μπενζεμά. Προτού πάρει το λόγο ο Γάλλος, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ, ο οποίος αναφερόταν ονομαστικά σε όσους έδιναν το «παρών». Μόνο που στο όνομα του Λούκα Μόντριτς υπήρξε ένα μπέρδεμα και τον αποκάλεσε... Λούκα Ντόντσιτς.

Άπαντες γέλασαν, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον ισχυρό άντρα της «βασιλίσσας». Ο Μόντριτς το... διασκέδασε, κάνοντας και την απαραίτητη γκριμάτσα.