Ο Ολυμπιακός είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά και 14η στην Ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδος στο Basket League

Με 2'46'' να απομένουν για τη λήξη της τρίτης περιόδου και τον Ολυμπιακό να προηγείται με το επιβλητικό 63-35 στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, για τον τέταρτο τελικό της Basket League, και να είναι έτοιμος να κατακτήσει το δεύτερο διαδοχικό και 14ο πρωτάθλημά του, το παιχνίδι διακόπηκε. Οι οπαδοί δεν θέλησαν να εκκενώσουν το γήπεδο και η διοίκηση των «πράσινων» επίσης δεν συναίνεσε.

Σημειώθηκαν ρίψεις νερού στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ κομμάτια από καπνογόνο πέρασαν το προστατευτικό δίχτυ και προσγειώθηκε πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

Αρχικά, οι τρεις διαιτητές, που είχαν ήδη προειδοποιήσει, προέβησαν σε προσωρινή διακοπή. Παρ' ότι ακούστηκε ότι θα συνεχιζόταν κανονικά, επιχειρήθηκε εκκένωση. Έτσι, από τον Παναθηναϊκό τονίστηκε ότι αυτό δεν επρόκειτο να γίνει δεκτό, άρα οι διαιτητές προχώρησαν σε οριστική διακοπή. 

Για ποιο λόγο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να διακόψουν το παιχνίδι; Το 63-35, δηλαδή η διαφορά των 28 πόντων, προσιδίαζε με το 73-38 του πέμπτου τελικού στο ΣΕΦ το 1996, ως εκ τούτου ο φόβος έθρεψε τα όχι ακριβώς έρμα. 

Με τη νίκη του, λοιπόν, στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός έφτασε στο δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημά του, αλλά και το 14ο συνολικά στην Ιστορία του, τελειώνοντας τη χρονιά με νταμπλ, ενώ στερήθηκε το τρεμπλ από εκείνο το περίφημο σουτ του Σέρχιο Γιουλ στον τελικό της Euroleague στο Κάουνας, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 21 Μαΐου.

Το παιχνίδι φαινόταν από την αρχή και, εν τέλει, οι δύο πρώτοι τελικοί μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, όταν οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες και το ενδιαφέρον στη σειρά αναζωπυρώθηκε, δεν μοιάζουν με ενδεικτικό της απόστασης των δύο ομάδων, τουλάχιστον όχι όσο οι δύο τελευταίοι.

Οι «πράσινοι», ξεχαρβαλωμένοι δίχως εκείνον που έμοιαζε όλη τη σεζόν να είναι ο ελεγκτής του ρυθμού τους και με την ποιότητά του να τους καθιστά ιδιαιτέρως ανταγωνιστικούς, δηλαδή στον Ματέους Πονίτκα, και παρ’ ότι στο ΟΑΚΑ κάθονταν άνθρωποι μέχρι και στα… κουφώματα, δεν μπόρεσαν, σε καμία περίπτωση, να ματσάρουν τόσο την ποιότητα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα όσο και τη διαφορά στο βάθος του ρόστερ.

Ο Τόμας Γουόκαπ, όχι ακριβώς καλαθομηχανή, έβαλε 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να παίξει με τον Μιχάλη Λούντζη αντί του Κώστα Σλούκα, και όταν ο 33χρονος κόμπο γκαρντ μπήκε στο παρκέ ήταν φρέσκος σαν γαρδένια, με αποτέλεσμα να κομματιάζει καθ’ εκάστη την άμυνα των παικτών του Χρήστου Σερελή και να φτάνει σε εύκολα σουτ.

Η διαφορά του ημιχρόνου έφτανε ώστε να καταστήσει τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος και τουλάχιστον να χαλαρώσει τα πνεύματα, ενώπιον και των αδελφών Αντετοκούνμπο, οι οποίοι έπιασαν στασίδι στις μπροστινές θέσεις στο ΟΑΚΑ, με τον Γιάννη, κιόλας, να δείχνει σε μια περίπτωση ότι θέλει να μπει μέσα. Ωστόσο, ο Γιάννης και τα αδέλφια του, αλλά και όλοι οι μπασκετόφιλοι, δεν είδαν τη λήξη του ματς. 


PAO_Olympiakos_19_2
PAO_Olympiakos_18_2
PAO_Olympiakos_17_2
PAO_Olympiakos_16_2
PAO_Olympiakos_15_3
PAO_Olympiakos_14_3

PAO_Olympiakos_15
PAO_Olympiakos_13_2
PAO_Olympiakos_12_2
PAO_Olympiakos_11_2
PAO_Olympiakos_10_2
PAO_Olympiakos_9_2
PAO_Olympiakos_8_2
PAO_Olympiakos_7_2
PAO_Olympiakos_6_2
PAO_Olympiakos_5_2
PAO_Olympiakos_4_2
PAO_Olympiakos_3_2
PAO_Olympiakos_2_2
PAO_Olympiakos_1_2