Μπορεί να μη μακροημέρευσε στη Στουτγάρδη, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Όπεν στο γρασίδι, με θύτη τον Ρισάρ Γκασκέ, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόλαβε να μιλήσει στην «Bild» για τη σχέση του με την Πάουλα Μπαντόσα, η οποία, από τη στιγμή που έγινε γνωστή, έχει υπερκαλύψει το τένις και τις αθλητικές προσδοκίες του Έλληνα τενίστα. 

Το νούμερο πέντε στην παγκόσμια κατάταξη, που έχει μπροστά του, σε 18 μέρες, το Wimbledon, το οποίο αρχίζει στις 3 Ιουλίου, χαρακτήρισε ξανά την Μπαντόσα αδελφή ψυχή, αιτιολογώντας, κιόλας, για ποιο λόγο εκτίθεται με εκείνη στα social media, ενώ αυτό δεν ίσχυε με την προηγούμενη σύντροφό του: «Ναι, είμαστε ζευγάρι. Αλλά όχι μόνο ζευγάρι. Είμαστε αδελφές ψυχές. Έτσι πρέπει να ορίζεται. Είναι πολύ σπάνιο να βρείτε την αδελφή ψυχή σας. Αν ρωτήσεις την Πάουλα, θα σου πει ακριβώς το ίδιο». 



Η Ισπανίδα δεν ήταν μαζί του στη Γερμανία, αφού έκανε αποθεραπεία. 

Ο Τσιτσιπάς, πάντως, την αποθέωσε, τονίζοντας ότι δεν έχει ξαναβρεί τέτοια ομορφιά και τόσο ενδιαφέρον σε γυναίκα, ενώ έλκεται ιδιαιτέρως από αυτήν. «Είναι αστείο το πώς λειτουργεί ο κόσμος, έτσι δεν είναι; Πρέπει πραγματικά να πω κάτι γι' αυτό; Θα σου πω το εξής: Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες στη ζωή μου. Και αυτό μπορώ να το πω με μεγάλη σιγουριά. Ποτέ δεν ένιωσα τόσο μεγάλη έλξη και ποτέ δεν έχω βρει τόση ομορφιά και τόσο ενδιαφέρον σε μία γυναίκα. Το είπα στην Πάουλα και είπε το ίδιο κι αυτή και χάρηκα που το άκουσα. Το μυαλό μας είναι στο ίδιο μήκος κύματος, είναι μια τέτοια πνευματική σύνδεση. Έχουμε καλές... δονήσεις μαζί. Είναι μια τόσο όμορφη εμπειρία... Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν αυτό το είδος πνευματικής και αδελφικής ψυχικής σύνδεσης με κάποιον. Αν ταξιδεύετε πολύ σε όλο τον κόσμο, αυτό είναι που ψάχνετε. Νομίζεις ότι θα το βρεις κάπου στον κόσμο, αλλά μερικές φορές είναι ακριβώς μπροστά σου».