Η Εθνική μας ομάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό κόντρα στη Γαλλία χθες, στο Παρκ ντε Φρενς του Παρισίου, στην τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Η γαλανόλευκη του Γκουστάβο Πογιέτ ήταν ένα μαχητικό σύνολο κάλυπτε παντού την γεμάτη ποιότητα ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ και παρότι όλα πήγαν στραβά στο δεύτερο μέρος, η ψυχολογία της ομάδας δεν λύγισε ποτέ και έφτασε ακόμα και στο 114' να έχει ελπίδες για ένα γκολ.

Σύσσωμος ο γαλλικός τύπος μετά την αναμέτρηση είδε «σφαγή» της Εθνικής τους ομάδας, καθώς σημείωσαν πως έπρεπε ο Ματέου Λαόθ να δώσει τρία πέναλτι σε πτώσεις του Κιλιάν Εμπαπέ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ υπογραμμίζουν πως ο Ντίνος Μαυροπάνος έπρεπε να έχει αποβληθεί από το 50ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, η «Εquipe» γράφει πως οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ «κέρδισαν τις διακοπές τους», ενώ η γαλλική εφημερίδα εστιάζει στα ρεκόρ σκοραρίσματος του Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά κάνουν ειδική μνεία στον Ματέου Λαόθ: «Ο 46χρονος Ισπανός ρέφερι στο τελευταίο ματς της καριέρας του πήρε αμφισβητούμενες αποφάσεις του και δεν βοηθήθηκε από το VAR. Στο πρώτο μέρος δεν έδωσε πέναλτι σε τρεις αμφισβητούμενες επεμβάσεις των Ελλήνων και πιο συγκεκριμένα του Μπάλντοκ στον Μπαπέ (2’, 28’, 41’)».

Η Equipe αναφέρει ότι ο Λαόθ όφειλε να αποβάλει τον Μαυροπάνο στη φάση του πέναλτι. ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι γενικά το ματς είχε μία κάκιστη διαιτησία και δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ματς.

Η «Le Figaro» λέει πως «η Γαλλία δεν καθησυχάζει, αλλά μπορεί να ευχαριστεί τον Μπαπέ» και συμπληρώνει πως «στο τελευταίο ματς της σεζόν οι μπλε επικράτησαν με 1-0 της Ελλάδας, χάρη σε ένα τέρμα του αρχηγού τους».

Από την άλλη, η «Le Parisien» ονειρεύεται το ελληνικό καλοκαίρι λόγω της συγκεκριμένης περιόδου που έγινε το παιχνίδι και σημειώνει: «Με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους, οι μπλε θα περάσουν ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι».

Τέλος, το «So Foot» ήθελε να διαλέξει κάτι επίκαιρο εξαιτίας της Ελλάδας γράφοντας πως «Οι μπλε έκαναν… φέτα τη Ελλάδα».

Χαμός στο ελληνικό twitter

Η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα προκριματικά του EURO 2024 δεν γινόταν να μην σχολιαστεί και από τους χρήστες του Twitter.

Και μπορεί ο Γκουστάβο Πογέτ και οι διεθνείς να έφυγαν ηττημένοι από το Παρίσι, καθώς οι «τρικολόρ» νίκησαν με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κιλιάν Μπαπέ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να σταθεί κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους.