Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, για δύο χρόνια και ένα μέσω οψιόν, σηματοδοτεί τη νέα εποχή, αλλά είναι και μια επανάληψη της Ιστορίας. Ο 42χρονος Ισπανός προπονητής είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των τεχνικών από την Ιβηρική Χερσόνησο, οι οποίοι μοιάζουν να χορεύουν φλαμένγκο με τη θητεία του Βαγγέλη Μαρινάκη ως ισχυρού άντρα της ΠΑΕ

Είναι σχεδόν αδιαμφισβήτητο, αφού όλοι οι ρέκτες του Ολυμπιακού συνομολογούν, σχεδόν ομνύουν σε αυτό, ότι την εποχή του Μαρινάκη ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο σε μια κίνηση που ανέδειξε τη δύναμή του έφερε στον πάγκο αφού άρχισε η σεζόν 2010-11, μέχρι το 2012 και ο Πέντρο Μαρτίνς, από το 2018 ως και τις αρχές της προηγούμενης περιόδου -και αφού είχε ανακοινώσει το συμβόλαιό του- δεν ήταν απλώς οι πλέον επιτυχημένοι προπονητές αυτά τα 13 χρόνια, αλλά από τους πιο επιτυχημένους -μαζί με τον Μάρτον Μπούκοβι, τον Λάκη Πετρόπουλο, τον Καζιμίρ Γκόρσκι και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς- στην Ιστορία του συλλόγου. 

Το εγχείρημα επιλογής δεν διαφέρει, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» διάλεξαν προπονητή στο λυκαυγές της πέμπτης δεκαετίας της ζωής του -ο Βαλβέρδε ήταν 44 το 2008, που ανέλαβε για πρώτη φορά, όσο και ο Μαρτίνς, μακροβιότερος προπονητής στο σύλλογο, όταν κατέφτασε το 2018- που έχει δουλέψει στην Primera Division, που εργάζεται αντανακλαστικά και που διαβλέπει τις προοπτικές μέσα από ένα κλαμπ το οποίο έχει σταθερή θέση στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου. Ο Μαρτίνεθ, που υπέγραψε την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, έχει εργαστεί σε Οσασούνα, Γρανάδα -την οποία οδήγησε στην ευρωπαϊκή έξοδο μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν, με τον οποίο αντάμωσε και θα συνεργαστεί ξανά, ένα ζηλευτό δίπτυχο προπονητή και αθλητικού διευθυντή- και Εσπανιόλ, ομάδες, δηλαδή, που αναδεικνύουν το ποιόν του προπονητή και προοιμιακά δείχνουν ότι πρόκειται για έναν πραγματικό επαγγελματία με ταυτότητα και στυλ. 

Ο Μαρτίνεθ, άλλωστε, θυμίζει εκείνη την ατάκα που αποδίδεται στη Ζα Ζα Γκαμπόρ, δηλαδή το παμπόνηρο «δεν έχω κάνει ποτέ σεξ, ήμουν πάντα παντρεμένη», υπό την έννοια ότι διέβη τον ποδοσφαιρικό Ρουβίκωνα δίχως να τρυπήσει γρασίδι με τα καρφάκια από τα παπούτσια του, διότι ήταν πάντα... προπονητής. 

Γι' αυτό, κιόλας, έχει τιμ συνεργατών που φέρνει τη φρεσκάδα αυτού του ηλικιακού βεληνεκούς, μέσης ηλικίας στην πραγματική ζωή, αλλά νεότητας στην προπονητική. 

Στο τεχνικό επιτελείο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεσπόζει,  πλήν, φυσικά, του συνεργάτη του, Ραούλ Εσπίνολα Χιμένεθ, ο Λαφουέντε Ναδάλες,  προπονητής φυσικής κατάστασης, και φυσικά ο αναλυτής, οι Ισπανοί, άλλωστε, είναι πρωτοπόροι και ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για αυτό το κομμάτι, Άλβαρο Γκαρθία Πεϊνάδο. Οι τέσσερις δεν συνεργάζονται για πρώτη φορά, αφού έχουν δουλέψει σε Γρανάδα και Εσπανιόλ, ενώ ο Λαφουέντε Ναδάλες είχε δουλέψει με τον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού και στη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης. Ακόμα δύο, οι Αντόνιο Χοσέ Λόπεθ Μενγκουάλ και Ιβάν Μπενάσαρ Σάντσεθ, συμπληρώνουν την πεντάδα των συνεργατών του. Πρόκειται για προπονητή τερματοφυλάκων και φυσικοθεραπευτή αντιστοίχως. 

Οι φωτογραφίες δεν προδίδουν μόνο τη φρεσκάδα, αλλά και τις φιλοδοξίες, ενδεχομένως να ανιχνεύεται και η επιδίωξη να πετύχουν μαζί στον Ολυμπιακό κάτι που δεν θα αφήσει τους πολύ μεγάλους συλλόγους αδιάφορους. Ο Μαρτίνεθ γνωρίστηκε με τους παίκτες που βρέθηκαν στην πρώτη, δηλαδή τις εργομετρικές εξετάσεις, στου Ρέντη και θα έχει την ευκαιρία να παρατηρεί ως τις 5 Ιουλίου, όταν στις βαλίτσες θα τοποθετηθούν παλτό και λοιπός χειμερινός ρουχισμός, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το κρύο και το υψόμετρο του Τιρόλ στην Αυστρία. Εκεί, ο Ολυμπιακός θα μείνει δύο εβδομάδες. 


Diego_Martinez_synergates_Olympiakos
Martinez_ypografi_Olympiakos1
Pedro_Martinez_Olympiakos
Pedro_Martins_Olympiakos
Martinez_synergates_Olympiakos
Martinez_ypografi_Olympiakos
Martinez_Cordon_Olympiakos
Valverde_Olympiakos