Τα χρόνια περνούν, και εκτός από τη φιλοσοφική διάσταση που προσφέρει η κοινότοπη διαπίστωση, κυρίως στο κομμάτι της ματαιότητας, το ζήτημα είναι και πρακτικό: στις 16 και τις 20 Αυγούστου τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100μ. και 200μ. ανδρών αντιστοίχως στο στίβο «κλείνουν» τα 14. 

Ο Γιουσέιν Μπολτ ήταν εκείνος που τα έκανε, με τους «εξωγήινους» χρόνους 9.58 και 19.19, στο Παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009. Ο Τζαμαϊκανός μετέφερε ούτως ή άλλως τη λιακάδα της πατρίδας του μέσα στο ταρτάν, αφού δεν ήταν απλώς γρήγορος, αλλά ψυχαγωγούσε το κοινό με τις κινήσεις και τις χειρονομίες του. 

Ο Μπολτ απολαμβάνει τη ζωή μετά το κλείσιμο της μνημειώδους καριέρας του, στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Με τα οκτώ χρυσά ολυμπιακά μετάλλιά του σε ισάριθμα αγωνίσματα -και μόνο στίγμα τα 4Χ100μ. του Πεκίνου, που η Τζαμάικα τιμωρήθηκε για κακή αλλαγή- ο Μπολτ, ένας τύπος με εντυπωσιακό κορμί στο απώτατο επίπεδό του, έχει αφήσει λίγο χαλαρό τον εαυτό του, καθώς στα 36 του μπορεί να νιώθει συνταξιούχος του στίβου, αλλά όχι και της ζωής. 

Σε βίντεο στο instagram εμφανίζεται σε γιοτ, να χορεύει ωραίος και άνετος, παρά την απώλεια εκατομμυρίων δολαρίων την οποία υπέστη στις αρχές του έτους, λικνιζόμενος σε ρυθμούς χιπ χοπ, πριν βρεθεί στο νερό με ανάποδη τούμπα. Ο Μπολτ, που ανέβασε το βίντεο το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Ιουνίου, φέρεται να κάνει διακοπές στην Ευρώπη