Ο 56χρονος Κριστόφ Γκαλτιέ, προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, θα καθίσει στο εδώλιο δικαστηρίου της Νίκαιας στις 15 Δεκεμβρίου με τις κατηγορίες της ηθικής παρενόχλησης και διάκρισης και κινδυνεύει με ποινή τριετούς φυλάκισης .

Ο Γκαλτιέ όπως και ο γιος του οποίος αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια τέθηκαν υπό κράτηση την Παρασκευή μετά από καταγγελία πως όταν ήταν τεχνικός στη Νις επιδείκνυε ρατσιστική και ισλαμοφοβική συμπεριφορά και εναντιώθηκε σε παίκτες βάσει του χρώματος και της θρησκείας τους.

Στην Αγγλία ο κύβος ερίφθη για τη Λίβερπουλ με την απόφαση για την εξαγορά του Ντομινίκ Σομποσλάι από τη Λειψία. Η ομάδα του Κλοπ ετοιμάζεται για την καταβολή ρήτρας 70.000.000 ευρώ στο Γερμανικό σύλλογο, ώστε να αποκτήσει τον 22χρονο μεσο- επιθετικό – αρχηγό της εθνικής Ουγγαρίας.

Στην Αργεντινή και στα περίχωρα του Μπουένος Άϊρες η Λανούς με σκόρερ τον Εσκιβέλ στο 72ο λεπτό νίκησε 1-0 στο γήπεδο της Πλατένσε και είναι τρίτη στην κατάταξη του πρωταθλήματος, ισόβαθμη με την Ταγιέρες.

Σε άλλο ματς επίσης στην πρωτεύουσα της Αργεντινής η Βελέζ Σάρσφιλντ με καταπληκτικό γκολ του 18χρονου Σαντιάγκο Κάστρο, επικράτησε 1-0 της ουραγού Άρσεναλ Σαραντί και βελτίωσε τη θέση της στη βαθμολογία.

Στη Βόρεια Αργεντινή και στην πόλη Τουκουμάν η τοπική Ατλέτικο με πέναλτι του Ματέο Αγκοστίν Κορονέλ στο 18ο λεπτό νίκησε 1-0 την Ουνιόν Σάντα Φε. Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην τελευταία δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα.