Όσοι την έζησαν, δεν πρόκειται να την ξεχάσουν. Η 4η Ιουλίου του 2004 μπορεί να μην ήταν η ημέρα της ελληνικής επανάστασης -όπως συνέβη την ίδια ημερομηνία το 1776 στις ΗΠΑ- αλλά από άκρου εις άκρον της χώρας ο κόσμος βγήκε, με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες που η Ελλάδα θα διοργάνωνε λίγο αργότερα, προκειμένου να πανηγυρίσει την πιο ανέλπιστη στιγμή από καταβολής ελληνικού αθλητισμού: την κατάκτηση του Euro 2004

Εκείνο το 1-0 με την Πορτογαλία στο «Λουζ» είναι το μακράν πιο σημαντικό παιχνίδι για ελληνικό ομάδα. Η Εθνική έφτιαξε μια πρώτης τάξεως... κηδεία στην οικοδέσποινα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, έβαλε ένα γκολ από το μόνο κερδισμένο κόρνερ της σε όλον τον τελικό, με την κεφαλιά του Άγγελου Χαριστέα από την εκτέλεση του συνονόματού του, Άγγελου Μπασινά, στο 56', και η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ -που όταν, τρία χρόνια πριν, έφτασε στην Αθήνα για να αναλάβει την Εθνική, στο αεροδρόμιο τον περίμεναν ακριβώς... δύο δημοσιογράφοι- έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να σηκώνει το τρόπαιο. 

Οι Άγγελος Χαριστέας, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης, Ντέμης Νικολαΐδης, Κώστας Χαλκιάς, Κώστας Κατσουράνης, Βασίλης Τσάρτας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λάκης, Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Άγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Γκούμας μαζεύτηκαν στην Ακρόπολη προκειμένου να γιορτάσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Μάλιστα, φωτογραφήθηκαν με το κύπελλο. Μεγάλη έκπληξη ήταν η συνύπαρξη Ντέμη και Τσάρτα στο ίδιο τραπέζι.  

Impossible is Nothing! 19 years later...

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Karagounis / Γιώργος Καραγκούνης στις Τρίτη, 4 Ιουλίου 2023