Συνοπτικά, αν εξαιρεθεί η περίπτωση του Κώστα Σλούκα, εξελίσσεται ο σχεδιασμός της νέας σεζόν για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενώ έχουν περάσει 25 μέρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν, από τον Απρίλιο, ανανεώσει τα συμβόλαια του Τόμας Γουόκαπ και του Σακίλ ΜακΚίσικ, ωστόσο η πρώτη απώλεια ήρθε στις αρχές Ιουλίου, με τη φυγή του Σάσα Βεζένκοφ για το NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς. Η συζήτηση με τον Σλούκα δεν έβγαλε λευκό και μαύρο καπνό, καθώς ο 33χρονος αριστερόχειρας πόιντ γκαρντ μίλησε τη Δευτέρα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους για τέσσερις ώρες, αλλά οι δύο πλευρές δεν έβγαλαν σε ανακοινώσιμο συμπέρασμα. Σε αυτήν την περίπτωση, επίκειται νέο ραντεβού.  Ανοιχτή, επίσης, είναι η περίπτωση του Νίκολα Μίροτιτς, στον οποίο στοχεύουν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, προκειμένου να καλύψουν, αν αυτό είναι εφικτό, το κενό του Βεζένκοφ. 

Η Τετάρτη, 5 Ιουλίου, ήταν επίσης μέρα κίνησης για την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν δύο Αμερικανούς, τον Ταϊρίκ Μπλακ και τον Τζος Μπολομπόι, αλλά κράτησαν τον Αϊζέια Κάνααν. Ο τελευταίος έκανε θριαμβευτικό ποστ παραμονής στους «ερυθρόλευκους». 

«Τζοέλ σε ευχαριστούμε για όσα προσέφερες στην ομάδα. Καλή τύχη στα μελλοντικά σου εγχειρήματα», έγραψε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ στο twitter για τον Μπολομπόι. Σε ό,τι αφορά τον Μπλακ, ανέφερε: «Ταϊρίκ Μπλακ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στην ομάδα! Καλή τύχη!»





View this post on Instagram

A post shared by Isaiah Canaan (@da_future3)



Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, πάντως, πριν ανταμώσουν με τον Σλούκα, θα έχουν ένα πιο ευχάριστο ραντεβού. Ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Παπανικολάου, έχει συνάντηση μαζί τους για παραμονή, κάτι που αναμένεται να επιτευχθεί από την Πέμπτη κιόλας.