Δύσκολη φαίνεται πως είναι η φετινή χρονιά για τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς σε δεύτερο σερί Grand Slam αποχώρησε από τον πρώτο γύρο.

Η Ελληνίδα τενίστρια, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ήταν φανερά απογοητευμένη, ενώ κάποια στιγμή λύγισε και έβαλε τα κλάματα.

«Δεν έχει σημασία το σκορ, έχασα το ματς. Δεν σημαίνει τίποτα το 6-0. Η άλλη κοπέλα είναι Top 40 στον κόσμο, δεν θα μου χαρίσει το ματς με 6-0, 6-0. Θα επιστρέψει και θα παίξει καλό τένις και απλά έχασα το ματς», είπε αρχικά για το πρώτο επιβλητικό σετ.


«Με βλέπετε να κλαίω, πώς να αισθάνομαι;»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ώαισθάνεται μετά τον αποκλεισμό, είπε κλαίγοντας: «Υπέροχα... Πώς να αισθάνομαι; Με βλέπετε να κλαίω, πώς να αισθάνομαι; Έχασα τις δύο τελευταίες πρεμιέρες μου σε Grand Slam, τι θέλετε να αισθάνομαι; Δεν νομίζω ότι είναι η σωστή ερώτηση όταν βλέπεις κάποιον να κλαίει».

Αφού πήρε δύο ανάσες, ανέφερε: «Τις δύο τελευταίες χρονιές δυσκολεύομαι πολύ στα Grand Slams. Mετά τον ημιτελικό στο US Open, δεν είχα καλά αποτελέσματα. Ίσως βάζω πολλή πίεση στον εαυτό μου, ίσως επειδή θέλω να τελειώσω ξανά στο Top 8. Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ, είναι δύσκολο».

Η Μαρία παραδέχτηκε πως στα μεγάλα ματς δυσκολεύεται πνευματικά να μείνει συγκεντρωμένη, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες της στο υπόλοιπο της σεζόν, φάνηκαν η απογοήτευση και η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Είναι αβέβαιες (οι προσδοκίες), δύσκολο να πω αυτήν τη στιγμή που έχασα σε δύο πρώτους γύρους Grand Slam. Χάνεις την ευκαιρία να πάρεις πόντους, αν και υπάρχουν πολλά μεγάλα τουρνουά ακόμα και μία εβδομάδα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ο στόχος είναι να τελειώσω τη σεζόν στο Top 8, αλλά μετά τα δύο τελευταία σλαμ είναι μακριά για μένα», επισήμανε.