Το καλοκαίρι του 2008 ο Αντρέ Βιεϊρίνια κάνει διακοπές έχοντας στο μυαλό πώς θα φύγει από την Πόρτο, όπου δεν τον υπολόγιζαν. Κάπου εκεί, σε μια παραλία που ήταν, τον ειδοποίησαν να πάει στα γραφεία, για να μιλήσει με Πορτογάλο προπονητή ελληνικής ομάδας. Γνώριζε από τον φίλο του, Μπρούνο Άλβες, για την ΑΕΚ και τον Φερνάντο Σάντος! Καθώς μιλάει στο τηλέφωνο, δεν ρωτάει ποιος ήταν στην άλλη άκρη... Αφού του λέει διάφορα για τον λόγο που τον θέλει, στο τέλος ρωτάει τον Βιεϊρίνια αν ξέρει με ποιον μιλάει. Εκείνος απάντησε «όχι» για να του πει αμέσως μετά ο συνομιλητής του πως ήταν ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Μπρούνο Άλβες

Ο Πορτογάλος είχε σχεδόν συμφωνήσει μαζί του, αλλά νόμιζε πως θα πάει στην ΑΕΚ, όπως έχει πει σε συνέντευξή του. «Μόλις βγήκα από την τηλεφωνική συνάντηση με τον Σάντος, πήρα τηλέφωνο τον Άλβες και του είπα: “Μπρούνο, θα πάω να παίξω στην Ελλάδα...”. Όταν ο Άλβες με ρώτησε για την ομάδα που θα πήγαινα, του είπα ότι θα πάω στην ΑΕΚ. Εκείνος χάρηκε και μου μίλησε και για την ομάδα αλλά και για την Αθήνα, μου έλεγε τα καλύτερα λόγια. Όταν με ρώτησε ποιον θα έχω προπονητή, του είπα “τον Φερνάντο Σάντος”. Τότε ήταν που μου είπε πως ο Σάντος δεν ήταν στην ΑΕΚ αλλά στον ΠΑΟΚ...», είχε αποκαλύψει.

Τα άλλα είναι ιστορία, καθώς ο 37χρονος πλέον Αντρέ Βιεϊρίνια μόλις πριν από μερικές μέρες υπέγραψε νέα, την τρίτη κατά σειρά, μονοετή επέκταση του συμβολαίου του. Θα διανύσει την 11η σεζόν του, συνολικά, με τον ΠΑΟΚ, που θα είναι γενικά και η τελευταία στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Σε μια σχέση αγάπης από τις λίγες που μπορεί να συναντήσει κανείς στο ποδόσφαιρο.

Καθώς κόλλησε με τον ΠΑΟΚ, την Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλονίκη. Για όλα υπεύθυνος είναι ο Φερνάντο Σάντος, που τον έφερε στην Ελλάδα, αλλά του έδωσε και νέα ώθηση στην καριέρα του. Εδώ όπου δεν γεύτηκε μόνο ποδοσφαιρικές επιτυχίες και πίκρες, αλλά έφτιαξε και την προσωπική του ζωή. Το 2009 σε ένα νυχτερινό κέντρο αντάλλαξε ματιές με τη Βάσω Βεργίδου. Από τότε είναι μαζί κι έχουν αποκτήσει μια κορούλα. Το 2016 παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο. Στη Θεσσαλονίκη φυσικά.

Στο γαμήλιο γλέντι ζήτησαν από τον αγαπημένο τους τραγουδιστή, Γιώργο Αξά, να «ντύσει» με τα τραγούδια του το πάρτι που έκαναν. Εκείνος δέχτηκε με μεγάλη χαρά. Η Βάσω είναι το μεγάλο του στήριγμα. Εκείνη που δεν διστάζει ακόμα και να εκφράσει την άποψή της για τον άντρα της και τα ποδοσφαιρικά του πεπραγμένα, μέσω του προφίλ της στο Ιnstagram. Δείχνει τον δυναμισμό της αλλά και το γεγονός πως τον συμβουλεύει σε καθετί που κάνει.  Κάτι που έγινε το καλοκαίρι του 2017, που ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, φεύγοντας από τη Βολφσμπουργκ.

Με την ίδια να αποκαλύπτει σχετικά μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «ασπρόμαυρους»: «Έξι χρόνια περίπου στη Γερμανία μου έλεγε, θα γυρίσω στον ΠΑΟΚ για να πάρω το πρωτάθλημα. Γύρισε, αγωνίστηκε, πάλεψε. Το ’πε και το ’κανε. Μέσα σε δύο χρόνια πήρε Κύπελλο και τώρα παίρνει και το πρωτάθλημα. Τι άλλο να σκεφτώ γι’ αυτόν; Πόσο πείσμα μπορεί να έχει, πόσο δυνατός άνθρωπος πρέπει να είναι...». Λόγια που πιστοποιούν τι σημαίνει για τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ. Αλλά και η Θεσσαλονίκη, όπως και η Ελλάδα γενικότερα. Που τον αγκάλιασε και του έδειξε θαυμασμό στον ΠΑΟΚ για να πάρω το πρωτάθλημα. Γύρισε, αγωνίστηκε, πάλεψε. Το ’πε καιτο ’κανε.

«Μέσα σε δύο χρόνια πήρε Κύπελλο και τώρα παίρνει και το πρωτάθλημα. Τι άλλο να σκεφτώ γι’ αυτόν; Πόσο πείσμα μπορεί να έχει, πόσο δυνατός άνθρωπος πρέπει να είναι...». Λόγια που πιστοποιούν τι σημαίνει για τον Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ. Αλλά και η Θεσσαλονίκη, όπως και η Ελλάδα γενικότερα. Που τον αγκάλιασε και του έδειξε θαυμασμό.