Αν το κληροδότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ ήταν απλώς και μόνο, όχι οι τίτλοι αλλά, να δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο έναν αθλητή όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που δεν θα έχει τις παθογένειες και δεν θα πάσχει από τις παιδικές ασθένειες των προηγούμενων χαμένων ταλέντων, θα ήταν υπεραρκετό. Ο εδώ και 20 ημέρες 21χρονος μεσοεπιθετικός κινείται στον ονειροκόσμο της πιθανής συμμετοχής του στο Euro 2024 με την εθνική ομάδα και περιφέρει το πρόσωπό του, που... μοσχομυρίζει ποδόσφαιρο, στους δρόμους του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ, αλλά στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το 2027. 

ΠΑΟΚ: Ποιες οι απολαβές του νέου συμβολαίου και ποια η αντικειμενική αξία του Κωνσταντέλια


Ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να ζήτησε να γίνει επέκταση συμβολαίου του Κωνσταντέλια με αυξημένες απολαβές. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ενδεχομένως πήρε τα εχέγγυα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι το παιδί δεν θα την... ακούσει και γι' αυτό μπορούν να προχωρήσουν στην επέκταση. Ο Κωνσταντέλιας βρισκόταν υπό την καθοδήγηση του Πάμπλο Γκαρσία στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και έπειτα... έπεσε στον Ρουμάνο, ο οποίος δεν είχε την ευχέρεια να κάνει το ίδιο με τον Χρήστο Τζόλη, αλλά μπόρεσε να διαπλάσει καταπώς ήθελε τον διεθνή μεσοεπιθετικό, σε μια διαδικασία εκπαίδευσης που συνεχίζεται. 

Ο Κωνσταντέλιας αμείβεται με 500.000 ευρώ ετησίως αυτήν τη στιγμή, ενώ η επέκταση, που θα ισχύσει από τα 23 του και έπειτα, πρόκειται να του δώσει τα τριπλάσια, αφού θα γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του "δικέφαλου του Βορρά" και θα μπει στην κατηγορία των Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κιρίλ Ντεσπόντοφ. 

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο του Κωνσταντέλια, που αυτήν τη στιγμή φιγουράρει ως ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αντικειμενική αξία στη Super League. 

Σύμφωνα με το CIES, το περίφημο Παρατηρητήριο του Ποδοσφαίρου, ο Κωνσταντέλιας "κοστίζει" τουλάχιστον 18 εκατομμύρια ευρώ, μια τιμή που, όπως φαίνεται, θα ανέβει τα χρόνια που έρχονται.