O σπουδαίος Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την σημερινή του επικράτηση επί του Γιάνικ Σίνερ με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-6) στον πρώτο ημιτελικό του Wimbledon, την Κυριακή θα πάει να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με 8 τίτλους στο τουρνουά.

Ο ίδιος τους 24, ισοφαρίζοντας το απόλυτο ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες (Μάργκαρετ Κορτ). Επίσης σήμερα έγινε ο πρώτος, σε άνδρες και γυναίκες, στην λίστα με τους περισσότερους τελικούς, φτάνοντας τους 35, ξεπερνώντας την Κρις Εβερτ (34).

Ο αγώνας

O Νόλε κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο σετ. Με εξαίρεση το πρώτο game που δυσκολεύτηκε να κλείσει, έσβησε και τα τρία break point που είχε ο Σίνερ, ενώ εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό δικό του στην αρχή του σετ, όταν και προηγήθηκε με 3-0. Κράτησε το σερβίς του ως το τέλος και με 6-3 μετά από 40 λεπτά, έκανε το πρώτο βήμα για τον 35o του τελικό σε grand slam.

Στο δεύτερο σετ ο Σέρβος έφτασε σε τριπλό break point στο 1-1 (0-40) και στην τρίτη ευκαιρία του το πέτυχε από λάθος του Ιταλού. Αφού επιβίωσε από break point του Σίνερ αμέσως μετά έφτασε ο ίδιος σε διπλό break point, που επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε. Τελικά αφού κράτησε το σερβίς του, με 6-4 κατέκτησε και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ για άλλη μία φορά έφτασε σε τριπλό break point στο 1-1, όμως αυτή τη φορά ο Σίνερ τα έσβησε και κράτησε το προβάδισμα (2-1). Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους ως το 5-4 του Σίνερ, με τον Ιταλό να φτάνει σε διπλό set point στο σερβίς του Τζόκοβιτς, από αβίαστο λάθος του Σέρβου. Στην δεύτερη ευκαιρία ο Ιταλός έκανε ένα λάθος στη διαγώνιο κι αντί να τελειώσει το σετ, έδωσε την ευκαιρία στον Νόλε να ανασυνταχθεί (5-5). Το σετ οδηγήθηκε στο tie break τελικά, με τον Νόλε να το κατακτά με 7-4.