Με την Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς στη Λιουμπλιάνα κοντράρεται απόψε (2/8, 21:30, Action24) η Εθνική ομάδα μπάσκετ, στο πρώτο φιλικό ματς προετοιμασίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αγωνιστεί χωρίς τον σούπερ σταρ της, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν έχει μπει ακόμη στις προπονήσεις και παραμένει εξαιρετικά αμφίβολος για το Μουντομπάσκετ. Στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία δε θα παίξουν επίσης οι Ιωάννης Παπαπέτρου και τον Μανώλης Χατζηδάκης. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αναμένεται να πραγματοποιήσει ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ.

Οι διαθέσιμοι παίκτες

Η αποστολή της Εθνικής για το ματς με τους Σλοβένους: Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Αγραβάνης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Τσαλμπούρης.

Τα επόμενα φιλικά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8
18.50 Βράβευση Νίκου Γκάλη ΕΡΤ
19.00 Ελλάδα-Σλοβενία ΕΡΤ

ΤΡΙΤΗ 8/8
19.45 Ελλάδα-Σερβία ΕΡΤ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8
19.45 Σερβία-Ιταλία ΕΡΤ

ΠΕΜΠΤΗ 10/8
19.45 Ιταλία-Ελλάδα ΕΡΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/8
19.00 ΗΠΑ-Ελλάδα Action 24

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/8
19.00 Γερμανία-Ελλάδα Action 24

Στον τρίτο όμιλο

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ιορδανία. Το πρώτο ματς θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου, με αντίπαλο την Ιορδανία στη Μανίλα των Φιλιππίνων.