Η προσπάθεια της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου στην Αθήνα, θα περάσει μέσα από πάλαι ποτέ γιουγκοσλαβικές Σκύλλα και Χάρυβδη, αφού πρέπει να νικήσει τόσο τη Σλοβενία όσο και την Κροατία σε νοκ άουτ παιχνίδια για να πάει στο Παρίσι. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται ενώπιον σημαντικών προκλήσεων, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που η εθνική Σλοβενίας πρόκειται να κάνει μια προσθήκη που αναμένεται να την ενισχύσει. Δεν θα είναι, μάλιστα, όποιος κι όποιος ο συμπαίκτης του Λούκα Ντόντσιτς, αλλά πιθανώς ο Τζος Νίμπο. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ-σέντερ της Μακάμπι, που στο τρίτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs της Euroleague έγινε μήλο της έριδος για τη γραμμή που πάτησε κατ' επανάληψη με το έμπα του τελευταίου λεπτού του παιχνιδιού, παράβαση που δεν δόθηκε. Ο 26χρονος απόφοιτος του Τέξας Α&Μ πήρε σλοβενικό διαβατήριο. 


Was PAO Right Bashing Refs & Decisive Olympiacos Foul


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεν τον ήθελε το Ισραήλ

Ο Νίμπο, σύμφωνα με τη σλοβενική ιστοσελίδα που παρουσίασε το ρεπορτάζ, θα στελεχώσει μία ομάδα η οποία το 2021 προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με νίκη επί της Λιθουανίας μέσα στη χώρα της Βαλτικής. Φέρεται ο Νίμπο να ήθελε να ενισχύσει το Ισραήλ, αλλά η FIBA κοντραρίστηκε με την Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας. Έτσι προτιμήθηκε ο Καντίμ Κάρινγκτον, της Χάποελ Ιερουσαλήμ. 

Ο Αμερικανός μπορεί να αντικαταστήσει τον Μάικ Τόμπι, που ήταν ο βασικός νατουραλιζέ της εθνικής Σλοβενίας, με τον Τζόρνταν Μόργκαν να είναι επιλαχών.