Το 9.30.72 της Ειρήνης Κοκκιναρίου έχει συμπληρώσει ήδη 15 χρόνια, αφού επετεύχθη στις 13 Ιουλίου του 2008, αλλά η Βασιλική Καλλιμογιάννη είναι σε καλό δρόμο. Ήδη έριξε τη χρονική απόσταση στα 37 δευτερόλεπτα και κάτι δέκατα, αφού με το 10.08.44 που πέτυχε στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου U20, στα 3.000μ. στιπλ, πότισε, μαζί με το... χάλκινο βασιλικό τη γλάστρα της επίδοσης. 

Η Καλλιμογιάννη τερμάτισε τρίτη και πόζαρε περιφανής με το μετάλλιό της, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία για την ίδια. Ήταν εξαντλημένη μετά την κούρσα και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού έριξε τον καλύτερο επίσημο χρόνο της, 10.28.51, πάνω από 13 δευτερόλεπτα! Έκανε, με αυτόν τον τρόπο, πανελλήνιο ρεκόρ για την κατηγορία της και έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει το χρόνο της Κοκκιναρίου, που είναι ο κορυφαίος ελληνικός για τις Γυναίκες, και να διακριθεί ακόμα και στο διεθνές στερέωμα, σε επίπεδο Γυναικών. 



Η νεαρή δρομέας προπορεύτηκε για μεγάλο διάστημα της κούρσας και κατάφερε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος. Έτσι τελείωσε η τρίτη μέρα της διοργάνωσης.