Η εικόνα του Άρη, σε σχέση με τα παιχνίδια του με την Αραράτ από την Αρμενία στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, ήταν εμφανώς αλλαγμένη στο παιχνίδι του «Κλεάνθης Βικελίδης» με την Ντινάμο Κιέβου, το πρώτο για τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. 

Οι «κίτρινοι» νίκησαν 1-0 κάνοντας ένα εξαιρετικό αμυντικό παιχνίδι, αφού απειλήθηκαν σε λίγες περιπτώσεις από έναν ποιοτικό αντίπαλο και έφεραν τον έλεγχο του ματς στα μέτρα τους. Ο Άρης βρήκε το γκολ με πέναλτι στο 69' που σφυρίχτηκε για χέρι του Σιρότα. Ο Λουίς Πάλμα ευστόχησε στην εκτέλεση και πανηγύρισε σηκώνοντας μια κίτρινη φανέλα με το όνομα Michalis και το νούμερο 29, σαφής φόρος τιμής στο νεκρό των επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα. 



Η ρεβάνς στο Βουκουρέστι είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου, στις 20:00. Ο νικητής αυτής της αναμέτρησης, δηλαδή η ομάδα που θα προκριθεί, θα παίξει στα play off της διοργάνωσης απέναντι στην Μπεσίκτας, κατά πάσα πιθανότητα, η οποία νίκησε την Πέμπτη στο Μπακού τη Νέφτσι 3-1. Η ρεβάνς είναι την ίδια μέρα και την ίδια ώρα με το παιχνίδι των «κίτρινων».