Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου για άνοδο στην ειδική βαθμολογία της UEFA μετά τις σπουδαίες χθεσινές νίκες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 2-1 στην Κροατία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στα play off, ενόψει του επαναληπτικού το προσεχές Σάββατο στην OPAP Arena, ενώ οι «πράσινοι» άφησαν εκτός της Μαρσέιγ, στη διαδικασία των πέναλτι.

Όπως έχει σημειωθεί από την ημέρα της κλήρωσης του τρίτου προκριματικού γύρου, η κόντρα της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά και εκείνη του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ Σπλιτ, θα είναι καθοριστικές στην έκβαση της «μονομαχίας» ανάμεσα σε Ελλάδα και Κροατία στην βαθμολογία της UEFA.

Στη 19η θέση

Η νίκη της ΑΕΚ στο «Μάξιμιρ» διατήρησε την Ελλάδα στην 19η θέση, προσφέροντάς της 200 βαθμούς και την έστειλε στους 21925. Οι Κροάτες έμειναν στην 20ή θέση και στους 21525 βαθμούς, 400, δηλαδή, λιγότερους από τη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά στις χώρες που βρίσκονται πάνω από την Ελλάδα, η Τσεχία είχε ως εκπρόσωπο στη χθεσινή βραδιά την Σπάρτα Πράγας η οποία αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη (3-3 μετά το τέλος της παράτασης) στη διαδικασία των πέναλτι. Ως εκ τούτου, οι Τσέχοι παρέμειναν στην 18η θέση με 23675 βαθμούς.