Μία αξέχαστη ευρωπαϊκή νύχτα έζησε χθες ο Παναθηναϊκός, πανηγυρίζοντας την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League έναντι της Μαρσέιγ μέσα στη Γαλλία.

Παρότι ο αγώνας ξεκίνησε «στραβά» για τους «πράσινους» η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να πάρει την πρόκριση, ενώ οι γηπεδούχοι κρατούσαν τα κεφάλια τους αδυνατώντας να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

O... Panathinaikos ανάγκασε τους Γάλλους να υποκλιθούν μπροστά του, με το μεγαλύτερο αθλητικό Μέσο της χώρας να γράφει στο σημερινό του πρωτοσέλιδο πως «Οι θεοί ήταν Έλληνες». Οι Γάλλοι στον υπότιτλο στέκονται στον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός για τη Μαρσέιγ, ενώ δεν λείπουν και τα... παράπονα για τη διαιτησία του Μάικλ Όλιβερ.

«L' Equipe»




Σε κατάσταση... σοκ ήταν και τα υπόλοιπα γαλλικά ΜΜΕ, που αδυνατούσαν να πιστέψουν ή να εξηγήσουν τον αναπάντεχο αποκλεισμό της Μαρσέιγ από τον Παναθηναϊκό. «Ηρωικοί για το τίποτα», γράφει η μεγαλύτερη εφημερίδα της Μασσαλίας («La Provence»), που εστιάζει στη συγκινητική απόδοση των Ομπαμεγιάνγκ και Λόντι, που όμως δεν έφτανε!


Για χτύπημα με… βαριοπούλα γράφει η ιστοσελίδα Phoceen, που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα της Μαρσέιγ, θέλοντας να δείξει το τεράστιο πλήγμα που υπέστη ο γαλλικός σύλλογος, που είχε ως βασικό στόχο φέτος την παρουσία της στους ομίλους του Champions League.