Την «κορυφή» απολαμβάνει, για ακόμα μία φορά, ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου, καθώς o Έλληνας πρωταθλητής, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατέκτησε και την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Έτσι, μια… αποθεωτική υποδοχή τον περίμενε στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Βουδαπέστη, που περιελάμβανε μια ζεστή αγκαλιά και ένα φιλί από τον παππού του και μια… μπίρα με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους έφτασε μέσα σε επευφημίες, με την οικογένειά του και στελέχη του ΣΕΓΑΣ να τον αγκαλιάζουν πρώτοι και μετά να παίρνουν σειρά οι αθλητές.

Τότε, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που χθες το πρωί κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην, εμφανίστηκε στο χέρι με... ένα ποτήρι μπίρα και άλλο ένα περίμενε τον Μίλτο Τεντόγλου. Εκείνος μπορεί να μην τα πηγαίνει και τόσο καλά με το αλκοόλ, αλλά αφού του παρέδωσαν το τεράστιο ποτήρι, έκανε μια εξαίρεση και «τσούγκρισε» με την Ντρισμπιώτη και ήπιε μια γενναία γουλιά. Μαζί του φυσικά αποθεώθηκε και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, που βρισκόταν αρκετά μέτρα πίσω του, με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Ο Τεντόγλου αγκαλιάστηκε με όλους και ενώ κρατούσε την μπίρα στο χέρι, προπονητές της Εθνικής τον σήκωσαν στους ώμους τους για να τον αποθεώσουν. Εκεί ανάγκασαν τον Γρεβενιώτη πρωταθλητή να πιει λίγο ακόμα μπίρα και ο ίδιος δεν τους χάλασε το χατίρι. Ήπιε ακόμα μια γουλιά κι εκεί έβαλε… στοπ. Παρόμοια τύχη είχε και ο Γιώργος Πομάσκι, που είδε τους προπονητές των ρίψεων να τον σηκώνουν κι αυτόν στα χέρια και να τον πετάνε όσο ψηλά μπορούσαν, δείχνοντάς του πως κι αυτός έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία και ότι αναγνωρίζουν το σπουδαίο του έργο.

Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν με κολακευτικά σχόλια στον παγκόσμιο πρωταθλητή του μήκους, μετά το συναρπαστικό φινάλε στον τελικό του αθλήματος στη Βουδαπέστη. Ο «απόλυτος εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και ο «άρχοντας του τελευταίου άλματος». Με αυτές τις δύο φράσεις η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια ομοσπονδία αποθέωσαν τον Μίλτο Τεντόγλου.