Με ανακούφιση αντίκρισαν οι άνθρωποι της Εθνικής Ελλάδας τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υπεβλήθη ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση με τις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ.

Ο 31χρονος φόργουορντ δεν έχει υποστεί θλάση στον προσαγωγό (σ.σ. ο αρχικός φόβος του γαλανόλευκου ιατρικού επιτελείου), κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στη Νέα Ζηλανδία (30/8, 15:40, ΕΡΤ1 / NOVASPORTS START), αρκεί να σφίξει τα δόντια. Η ενημέρωση της ΕΟΚ ανέφερε: «Από τον απεικονιστικό έλεγχο με μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Θανάσης Αντετοκούμπο διαπιστώθηκε ελαφρά διάταση του προσαγωγού μυός του αριστερού μηρού και άμεσα θα αρχίσει την κατάλληλη αγωγή και θεραπεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντετοκούνμπο αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα με τους Αμερικανούς και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο ίδιος βέβαια δεν ήθελε με τίποτα να συζητήσει το ενδεχόμενο να λείψει από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Τελικός»

Η αναμέτρηση με τη Νέα Ζηλανδία είναι «τελικός» για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς μόνο με νίκη οι «γαλανόλευκοι» θα συνεχίσουν το «ταξίδι» τους στο φετινό Μουντομπάσκετ.