Ο τερματοφύλακας της Γκιρεσουνσπόρ, Φερχάτ Καπλάν τιμήθηκε στην Τουρκία για το κορυφαίο fair play της χρονιάς στην σεζόν 2022-23.

Στο παιχνίδι για τον 4ο γύρο του κυπέλλου κόντρα στην Ανκαρασπορ τον περασμένο Νοέμβριο, ο Καπλάν έσπευσε να παρηγορήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε μία τεράστια γκάφα στις καθυστερήσεις, η οποία έγινε αιτία να αποκλειστεί η ομάδα του.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με το σκορ στο 2-2, ο Σαβίτσεβιτς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο φάνηκε να μην έχει τύχη. Ο γκολκίπερ της Ανκαρασπόρ όμως, Μπαϊράμ Κιλίτς, έκανε την γκάφα της χρονιάς. Δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της και μόλις συναντήθηκε με την μπάλα όχι μόνο δεν την μπλόκαρε, αλλά με κάποιον τρόπο της έδωσε ύψος και την έστελε στα δίχτυα της εστίας του.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι η γκάφα του, σήμανε και τον αποκλεισμό της ομάδας του, ξέσπασε σε κλάματα και κανείς από τους συμπαίκτες του δεν πήγε να τον παρηγορήσει. Αντίθετα, ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν αυτός που πήγε από την μία εστία στην άλλη, αγκαλιάζοντάς τον και δίνοντάς του ένα φιλί στο κεφάλι για να τον παρηγορήσει.

Γι’ αυτή του τη κίνηση τιμήθηκε για το fair play της περσινής σεζόν.