Παίκτης της χρονιάς στην ψηφοφορία της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) αναδείχθηκε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο 23χρονος ξεπέρασε στη σχετική ψηφοφορία τους συμπαίκτες του, Κέβιν ντε Μπρόινε και Τζον Στόουνς, καθώς τους Μάρτιν Όντεγκααρντ (Άρσεναλ), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ) και Χάρι Κέιν (Τότεναμ).

Ο Χάαλαντ σκόραρε 52 γκολ σε 53 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις την περασμένη σεζόν, και συνέβαλλε τα μέγιστα στο triple crown που πανηγύρισε η  Σίτι. Οι «πολίτες» κατέκτησαν την Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο απονεμήθηκαν στον Νορβηγό διεθνή οι τίτλοι του παίκτη της σεζόν στην Premier League και του καλύτερου παίκτη της χρονιάς από την Ένωση Αθλητικών Συντακτών.

Επιπλέον, ο Σάκα ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά ο νέος παίκτης της χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφιος για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.



Γυναίκες

Η επιθετικός της Άστον Βίλα, Ρέιτσελ Ντέιλι, εξασφάλισε το βραβείο της Καλύτερης Παίκτριας της PFA, αφού τερμάτισε πρώτη σκόρερ στη Γυναικεία Σούπερ Λιγκ με 22 γκολ. Η Λόρεν Τζέιμς της Τσέλσι ανακηρύχθηκε νέα παίκτρια της χρονιάς.