Ο Ολυμπιακός δεν είναι ποτέ ήσυχος όταν η μεταγραφική περίοδος παραμένει ανοικτή και όλα δείχνουν πως ετοιμάζει κι άλλη κίνηση μετά από αυτή του Στέφαν Γιόβετιτς!

Πληροφορίες από την Βρετανία και όχι αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός το παλεύει εδώ και μέρες και πλέον συμφώνησε για να φέρει πίσω τον Ντανιέλ Ποντένσε! Ο 27χρονος Πορτογάλος ζογκλέρ που ξεσήκωνε το Καραϊσκάκη με τα… χορευτικά του και έκανε τις διακοπές του στη χώρα μας το καλοκαίρι είναι έτοιμος να επιστρέψει στα παλιά λημέρια, σε μια προσθήκη που προκαλεί πάταγο!



Ο Ποντένσε ήταν να αποχωρήσει από την Γουλβς στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Είχε επαφές με την Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας. Αλλά στην ηλικία που είναι ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη και να είναι ανταγωνιστικός.

Σίγουρα πέρσι τα πράγματα δεν πήγαν καλά στην Γουλβς. Αλλά και η αγγλική ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην Premier League. Το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Γκάρι Ο’Νιλ και από την πρώτη στιγμή έδειξε να μην εμπιστεύεται τον Ποντένσε.



Έτσι υπήρξαν πολλά σενάρια για το μέλλον του. Μπορεί να μην βρήκε κάποια ομάδα από την Αγγλία ή την Πορτογαλία, ωστόσο έκανε επαφές με πολλές ομάδες.

Ανάμεσα τους και ο Ολυμπιακός, που έχει βάση και στην Αγγλία, με την Νότιγχαμ. Η σύνδεση με τους Πειραιώτες έγινε πιο έντονη τις τελευταίες ημέρες. Καθώς οι 27χρονος άσος, όλο ήταν κοντά στο να κλείσει σε κάποια ομάδα της Αραβίας, αλλά δεν υπήρξε τίποτα επίσημο.



Τα σενάρια εντάθηκαν τις τελευταίες ώρες με τις αναφορές αφού γίνεται λόγος ακόμα και για συμφωνία του Ποντένσε με τον Ολυμπιακό. Ο οποίος, αν τελικά επιβεβαιωθεί, είναι δεδομένο πως θα μπει και στην ευρωπαϊκή λίστα. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε και ο Ποντένσε έρχεται στον Πειραιά ως δανεικός με οψιόν αγοράς. Άλλο ένα super deal έκλεισε και μάλιστα στα μέτρα των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός και οι σχέσεις με τον Ποντένσε

Το σίγουρο είναι πως οι ερυθρόλευκοι διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις με τον Πορτογάλο άσο. Τον οποίο απέκτησαν το καλοκαίρι του 2017 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Είχε έρθει μετά από ένα σοβαρό περιστατικό που είχε συμβεί στο προπονητικό κέντρο της Πορτογαλικής ομάδας, το οποίο βάση κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο της χώρας, τον άφηνε ελεύθερο. Το τοπίο ξεκαθάρισε στην συνέχεια με τον Ολυμπιακό να δίνει τελικά ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ.

Ο Ποντένσε μάγεψε τον κόσμο του Ολυμπιακού και την Ευρώπη για να πουληθεί στην Γουλβς, το καλοκαίρι του 2020 αντί ποσού κοντά στα 20 εκάτ. ευρώ.

Ο 27χρονος εξτρέμ δέθηκε με την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και συνέχεια παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα. Και τώρα μάλλον ήρθε η ώρα να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πηγή: sportday.gr