Η απορία για τη σχετική «καθίζηση» του Κώστα Τσιμίκα με την εθνική ομάδα έχει μια πιθανή απάντηση το γεγονός ότι δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής με τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, οι «κόκκινοι» ακριβώς τώρα είναι που θέλουν να στηρίξουν τον Έλληνα διεθνή, ο οποίος είναι αναντίρρητα πολύ χαρούμενος ως ένοικος Μέρσεϊσαϊντ.

Στο έγκυρο Athletic υπάρχει δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η διοίκηση της Λίβερπουλ επιθυμεί την επέκταση του συμβολαίου του 27χρονου ποδοσφαιριστή ως το 2027, δηλαδή επιπλέον μία διετία από αυτό που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές το καλοκαίρι του 2020.

Ο Τσιμίκας είχε 61 συμμετοχές τα προηγούμενα τρία χρόνια και με τον Γιούργκεν Κλοπ να θεωρεί τον Άντι Ρόμπερτσον τον κορυφαίο αριστερό αμυντικό στον κόσμο, δεν φαίνονται αρκετές οι πιθανότητες να παίξει περισσότερο. Φέτος έχει μπει σε ένα παιχνίδι ως αλλαγή. Ο Γερμανός τεχνικός, πάντως, θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα του λιμανιού ως τα 31 του.



Στο Athletic αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Είναι μία επιβράβευση για την συνεισφορά του στην ομάδα μετά από τη μετακίνησή του σε αυτήν από τον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια (13.670.000 ευρώ το κόστος του deal).

Ο Τσιμίκας, ο οποίος αποκτήθηκε για να αυξήσει τον συναγωνισμό στη θέση του αριστερού μπακ μαζί με τον Ρόμπερτσον, έχει μετρήσει μέχρι στιγμής 62 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Λίβερπουλ.

Σκόραρε το νικητήριο πέναλτι στον τελικό του FA Cup 2022, στη διαδικσία των πέναλτι απέναντι στην Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ. Φέτος έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά ως αλλαγή, αλλά είναι ένα ξεχωριστό μέλος της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, με τον προπονητή να ενδιαφέρεται να κρατήσει τις υπηρεσίες του.

Με τον Τσιμίκα να έχει προσαρμοστεί στο Μέρσεϊσαϊντ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών για ένα νέο συμβόλαιο βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο».