Ο Νεϊμάρ σκόραρε δυο φορές στην αναμέτρηση της Βραζιλίας απέναντι στην Βολιβία, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της «σελεσάο» να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας, αφήνοντας πίσω του τον θρυλικό Πελέ.

Ο Νεϊμάρ έφτασε τα 79 γκολ σε 125 συμμετοχές με την Βραζιλία, με τον ίδιο από σήμερα να μπαίνει στο πάνθεον της ιστορίας των Βραζιλιάνων.

Ο 31χρονος επιθετικός έφτασε σε ένα ιστορικό επίτευγμα, με τον ίδιο μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα να αναφέρει πως μπορεί να μετρά περισσότερα τέρματα από τον Πελέ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερος παίκτης από εκείνον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πελέ, ο οποίος πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 82 ετών, σημείωσε 95 γκολ σε 113 αγώνες της εθνικής ομάδας. Ωστόσο αυτός ο αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει τα γκολ του κατά την διάρκεια φιλικών αγώνων μεταξύ της «σελεσάο» και συλλόγων ή επίσημων ομάδων από τις πολιτείες της Βραζιλίας -που αποδέχεται η Ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF)- δεν αναγνωρίζεται από τη FIFA.

Ο μέσος όρος του θρυλικού Πελέ, ο οποίος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην Ιστορία, που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970), παραμένει ωστόσο υψηλότερος από αυτόν του διαδόχου του, με 0,84 γκολ ανά αγώνα (77 σε 92 συμμετοχές), έναντι 0,63 για τον άσο της Αλ Χιλάλ.

Για την ιστορία το ρεκόρ παραγωγικότητας σε επίπεδο εθνικών ομάδων της Βραζιλίας, κρατά μακράν η Μάρτα, η οποία μετρά 122 γκολ σε 189 συμμετοχές.