Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής αρχίζει σε τρεις εβδομάδες (30 Σεπτεμβρίου-8 Οκτωβρίου) στην Αμβέρσα του Βελγίου και εκεί οι Έλληνες γυμναστές θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (26/7-11/8 2024). Ο Λευτέρης Πετρούνιας ψάχνει το τρίτο διαδοχικό ολυμπιακό μετάλλιό του, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βρίσκεται εκεί. 

Γι' αυτό, κιόλας, αποχώρησε του τελικού στον αγώνα για το παγκόσμιο Τσάλεντζ Καπ στο Σομπατέλι, που έγινε το Σάββατο. Στα 32 του δεν ήθελε να καταπονήσει το σώμα του, το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε συντήρηση. 

Ο σπουδαίος γυμναστής έκανε ανάρτηση να αιτιολογήσει για ποιο λόγο μετά τον προκριματικό της Παρασκευής, όπου έκανε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα με 15,300 βαθμούς, αποφάσισε να μη λάβει μέρος στον τελικό, ενώ είχε μήνυμα και για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel. 

Η ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια

«Η χθεσινή μου απόδοση στον προκριματικό του Σομπατέλι ήταν ακριβώς όπως το είχαμε σχεδιάσει, τόσο στην εκτέλεση όσο και στην βαθμολογία.

Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ πριν το κρίσιμο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρόκρισης σε Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι σε 2 εβδομάδες.

Θα αποσύρω την συμμετοχή από έναν ομολογουμένως εύκολο τελικό καθώς δεν θέλω να ρισκάρω και να πιέσω το σώμα μου σε δυο συνεχόμενες μέρες αγώνα.

Το μυαλό μου είναι στις οικογένειες που θρηνούν, στις ατέλειωτες καταστροφές που έχει υποστεί η χώρα και στους ανθρώπους που μένουν πίσω και πρέπει να ξεκινήσουν τις ζωές τους από την αρχή. Καλό κουράγιο, εύχομαι γρήγορα να βρείτε δύναμη και να χαμογελάσετε ξανά».