Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε το «παρών» σε αγώνα για το Γκραν Πριν ενόργανης γυμναστικής που έλαβε χώρα στο Σομπατέλι, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ωστόσο, παρά την πρόκρισή του στον τελικό, δεν πήρε μέρος, καθώς όπως τόνισε δεν ήθελε να ρισκάρει μία φλεγμονή, ειδικά από τη στιγμή που θα κληθεί να παλέψει για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι προγραμματισμένο να γίνει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Μάλιστα, με δηλώσεις του στην κάμερα του ΑΝΤ1 ο 32χρονος αθλητής στάθηκε στη φονική κακοκαιρία και τις καταστροφικές εικόνες από τη Θεσσαλία, αποκαλύπτοντας πως λύγισε όταν ήταν στην Ουγγαρία.

«Όντας 32 χρόνων και δύο φορές χειρουργημένος, πρέπει να σεβαστώ το σώμα μου. Δεν ρισκάρω να βγάλω μία ακόμα φλεγμονή», ανέφερε αρχικά αναφορικά με την παρουσία του στον αγώνα του Γκραν Πρι.

Και συνέχισε για τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα και τη Θεσσαλία: «Εγώ μιλούσα στο τηλέφωνο με τη Βασιλική (σ.σ. Μιλλούση) τώρα που ήμασταν στην Ουγγαρία και έβαλα τα κλάματα. Δεν είχα έτσι κι αλλιώς καμία διάθεση να κάνω αγώνα με αυτά που έβλεπα και μάθαινα».

Ακόμα, όπως τόνισε άμεσα θα ξεκινήσει η συγκομιδή πρώτων αναγκών για τους πληγέντες: «Είμαστε όλοι δίπλα σε όλο αυτό. Αύριο (σημ. Τετάρτη) ξεκινάει και το γυμναστήριο να συγκεντρώνει πράγματα να στείλουμε στους πληγέντες. Εύχομαι να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα, είναι τραγικά. Κουράγιο στις οικογένειες».

Τέλος, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρθηκε και στον στόχο που έχει μπροστά του: «Αυτή τη στιγμή ο ορίζοντάς μου είναι οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι. Από ‘κει και μετά θα κάνω ένα break και θα αρχίσω να συζητάω τι θα γίνει».