Στα ίδια μέρη θα… ξαναβρεθούν Ολυμπιακός και Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, μόνο που αυτή τη φορά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί είναι τελείως διαφορετικά.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες, τον γερμανικό σύλλογο στον Πειραιά για την πρώτη αγωνιστική του Europa League, στοχεύοντας στο κάτι παραπάνω με αντιπάλους ακόμη την Γουέστ Χαμ και την Μπάτσκα Τόπολα.

Παρόλο που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά στην ίδια φάση πριν από ένα χρόνο και κάτι, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις συνθήκες και τα δεδομένα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από έναν άσχημο μήνα τόσο στην Ευρώπη (με τον αποκλεισμό στο Champions League), όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η μέτρια εικόνα του πέρασε και στο Γ. Καραϊσκάκης απέναντι στους Γερμανούς, καθώς η Φράιμπουργκ επικράτησε στις 15/9 με 0-3 για την 2η αγωνιστική του τότε ομίλου (τον οποίο συμπλήρωναν Ναντ και Καραμπάγκ).

Ενδεικτικό, του μεγέθους της αλλαγής στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού είναι το γεγονός, ότι από την ομάδα που αγωνίστηκε πέρυσι στο ματς με τους Γερμανούς στο Φάληρο, μόνο τέσσερις παίκτες είναι αυτή τη στιγμή στη διάθεση του Μαρτίνεθ.

Στην 11αδα για 45 λεπτά βρέθηκε ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο παίκτη που παραμένει ακόμα στον Ολυμπιακό. Είχε αντικατασταθεί από τον Πιέρ Κουντέ που έχει δοθεί πλέον δανεικός στον Ατρόμητο. Μπροστά τους ήταν ο Γιαν Εμβιλά που αποχώρησε το καλοκαίρι και ψάχνει ακόμα ομάδα, μαζί με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Χέρτα Βερολίνου. Ο Έλληνας χαφ είχε βγει αλλαγή στο ημίχρονο για να περάσει στη θέση του ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που έχει πουληθεί στην Σπαρτάκ Μόσχας.

Στην βασική εντεκάδα βρισκόντουσαν και οι Τζος Μπόουλερ και Ουι Τζο Χουάνγκ, οι οποίοι αποτέλεσαν γρήγορα παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Οι τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Γιώργος Μασούρας και ο Πεπ Μπιέλ, ενώ ο 16ος παίκτης ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες που αγωνίζεται επίσης στην Τουρκία πλέον.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί πολλές αλλαγές, τόσο στο αγωνιστικό μέρος με πολλούς παίκτες να αποχωρούν, όσο και στο τεχνικό μέρος.

Σήμερα, ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ομαδικό σύνολο με αήττητη πορεία στους 8 αγώνες που έχει δώσει φέτος, με μια πρόκριση στο Europa League και την κορυφή της ελληνικής Super League.

Οι αλλαγές στο αγωνιστικό μέρος και η σταθερότητα στο τεχνικό μέρος έχουν φέρει σημαντική αλλαγή στην ομάδα από την περίοδο πριν από 371 ημέρες.