Έξι παιχνίδια σε τρεις προκριματικούς γύρους έδωσε ο ΠΑΟΚ, απέναντι σε Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Χαρτς, προκειμένου να φτάσει στους ομίλους του Conference League, όμως το ταξίδι προβλέπεται μακρινό και προφανώς δεν θα... μασούσε στη Φινλανδία. Ο «δικέφαλος» πέρασε από το Ελσίνκι νικώντας 3-2 την ομώνυμη ομάδα, σε ένα ματς που ο Βούλγαρος Κιρίλ Ντεσπόντοφ έδειξε όλες τις πτυχές του ταλέντου του. Ο Ντεσπόντοφ έφτασε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει τη διαφορά και, με την αρχοντική εμφάνισή του στο παιχνίδι που ενδεχομένως να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στο «δικέφαλο», δείχνει ότι μπορεί να ματσάρει τις προσδοκίες που έχουν από εκείνον οι φίλοι της ομάδας. 

Η Ελσίνκι προηγήθηκε με τον Μπαντέ στο 35’, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε. Ισοφάρισε με τον Κουλιεράκη, από σέντρα του Ντεσπόντοφ στο 55', και ο τελευταίος, που είχε πολλάκις απειλήσει, έβαλε το «δικέφαλο» μπροστά στο σκορ στο 81’, με ένα σουτ που θύμισε πολύ στραβοκλωτσιά. Ο Μπράντον Τόμας «έδεσε» τη νίκη στο 90+4’ και στο 90+9’ ο Ραντούλοβιτς μείωσε με πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή του έβδομου ομίλου μαζί με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που νίκησε 2-1 την Αμπερντίν εντός έδρας και την οποία υποδέχεται, σε παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά από νωρίς, στην Τούμπα στις 5 Οκτωβρίου (22:00). Στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής, η Αμπερντίν υποδέχεται την Ελσίνκι.