Η αφέλεια δεν εξέλειψε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε 3-2 από τη Φράιμπουργκ, σε ένα παιχνίδι που η παράνοια έκλινε εις βάρος του. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με ήττα τον α' όμιλο του Europa League, αν και οπωσδήποτε θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι στο Φάληρο. Οι διαφορές ήταν ειδοποιοί. Στην περίπτωση του Σάλαϊ, ας πούμε, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 9' από τη λάθος συνεννόηση Πασχαλάκη και Φρέιρε, θα μπορούσε εύκολα να έχει γίνει κάτι διαφορετικό λίγο πριν, όταν ο Κώστας Φορτούνης έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Ελ Κααμπί, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε στη γραμμή. 

Ο ίδιος ο Έλληνας αρχηγός θα μπορούσε να έχει βάλει ένα κομψοτέχνημα λίγο αργότερα, όταν εκτέλεση κόρνερ βρήκε το δοκάρι. 

Η Φράιμπουργκ εκμεταλλευόταν στιγμές επιπολαιότητας και αντανακλαστικών για να αποκτά τον έλεγχο και να φθείρει, ψυχολογικά κυρίως, τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», ας πούμε, ισοφάρισαν στο 40' με τον Ελ Κααμπί, αλλά δεν μπόρεσαν καν να βγάλουν το ημίχρονο στην ισοπαλία, αφού ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε ένα πέναλτι όχι αναπόφευκτο και ο Γκρίφο έβαλε ξανά μπροστά τους Γερμανούς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Και όταν ο Κώστας Φορτούνης βρήκε με σπουδαία σέντρα τον Μαροκινό επιθετικό, ο οποίος ισοφάρισε με προβολή οξύνους στράικερ, με το αριστερό, στο 75', η Φράιμπουργκ εκμεταλλεύτηκε μια ολιγωρία στην άμυνα για να βρει το γκολ της νίκης. 

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα στις 5 Οκτωβρίου, ενώ η Γουέστ Χαμ, που νίκησε 3-1 στο Λονδίνο τους Σέρβους, θα παίξει στο Φράιμπουργκ την ίδια μέρα. Τα δύο παιχνίδια θα γίνουν στις 19:45.