Ηρωική έξοδο έκανε ο Στιβ Μπένετ, παραιτούμενος από την προεδρία της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, μετά το φιάσκο με τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ και προ της καρατόμησής του την Τετάρτη, στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στιβ Μπένετ: Τέλος από το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής, επιλογή του Τάκου Μπαλτάκου, που έφερε μόνο προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπέβαλε την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, επικαλούμενος την παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ στον ορισμό διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

 

Ο Μπένετ σε αντίθεση με την ξεκάθαρη απόφαση της Σούπερ Λιγκ αλλά και την δεδομένη συμβολή της ΟΥΕΦΑ για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι του πρωταθλήματος επέμενε στον ορισμό Σιδηρόπουλου στο Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι της Δευτέρας με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ηρωική έξοδο. Ο Μπένετ με επιστολή που έστειλε στους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ έκανε γνωστή την παραίτησή του και τους λόγους της.

«Δεν είχα άλλη επιλογή, μετά από την σκόπιμη παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ για να αλλάξει τους Έλληνες διαιτητές που είχα ορίσει στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ο πρόεδρος πήγε στην UEFA για να βρει μια ξένη ομάδα διαιτητών και μετά περίμενε να το ανακοινώσω εγώ σαν απόφαση της ΚΕΔ». 

Μπαλτάκος: Εξελίξεις την ερχόμενη Τετάρτη

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ΕΠΟ και ΚΕΔ την ώρα που ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος προανήγγειλε τις εξελίξεις για το νέο Αρχιδιαιτητή.

«Η άρνηση του κ. Μπένετ να αλλάξει τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και συνακόλουθα η παραίτησή του, αποτελούν δική του προσωπική επιλογή. Λυπάμαι που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την παραίτησή του και να ζητήσω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή». 

Στο ντέρμπι της Δευτέρας αναμένεται πλέον να σφυρίξει ο Ιταλός Σότσα, δεύτερης κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ.

Εξάλλου ανοίγει σήμερα η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Στοίχιμαν Σούπερ Λιγκ με τους αγώνες ΟΦΗ-Aτρόμητος στις 5,30 και Πανσερραϊκός-Λαμία στις 8.