Δικό του παιχνίδι δεν κατάφερε να νικήσει ο Ολυμπιακός στη Σερβία, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 επί των γηπεδούχων, όμως ισοφαρίστηκαν, παίζοντας από το 71’ με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αντρέας Ντόι, στο 90’ και πλέον δεν έχουν το σαφές πλεονέκτημα που θα είχαν με νίκη για συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάλι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα για την τρίτη θέση στον όμιλο αρχικά, που στέλνει την ομάδα που την καταλαμβάνει στα διπλά παιχνίδια του Conference League, ωστόσο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει τη σερβική ομάδα στο Καραϊσκάκη, αν υποτεθεί ότι δεν θα κόψει βαθμούς από τη Γουέστ Χαμ και τη Φράιμπουργκ. Ειρήσθω εν παρόδω, οι Άγγλοι νίκησαν 2-1 στη Γερμανία και πήραν το προβάδισμα για την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου.

Υπήρχαν όλες οι προοπτικές προκειμένου ο Ολυμπιακός να περάσει ένα ήσυχο βράδυ και να πάρει την πρώτη νίκη του στους ομίλους του φετινού Europa League εκτός έδρας απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα. Έμοιαζε να είναι το φαβορί για το παιχνίδι, να κινείται πιο άνετα από τη σχετικά ανίσχυρη αντίπαλό του στη μικρή και όμορφη «TSC Arena» της Μπάτσκα Τόπολα, κοντά στη Βοϊβοντίνα.



Μέχρι που πέτυχε, μάλιστα, ένα γρήγορο γκολ, με κεφαλιά του Γιώργου Μασούρα από πάσα του Ντανιέλ Ποντένσε, με αποτέλεσμα να μπει νωρίς οδηγός στο παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν στο βαθμό που να λογίζονται ως μεγάλες οι ευκαιρίες της Μπάτσκα, παρ’ όλα αυτά η αίσθηση της ανησυχίας υπήρχε.


Europa League: Ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς σε δικό του παιχνίδι



Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να «τελειώσει» το παιχνίδι και εν μέρει το έφερε εκεί που ήθελε, αν αναλογιστεί κάποιος ότι προηγήθηκε 2-0 με τον Ντανιέλ Ποντένσε, που πέτυχε το τέταρτο φετινό γκολ του, στο 57’. Το βράδυ έμοιαζε ευχάριστο, αλλά οι Σέρβοι αντέδρασαν γρήγορα και μείωσαν στο 63’ με τον Σάσα Γιοβάνοβιτς, ο οποίος, κιόλας, έγινε η αιτία που τα πράγματα περιπλέχθηκαν περαιτέρω: στο 70’ ο Αντρέας Ντόι τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιέ έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού, συζητήσιμη υπό την έννοια ότι δεν είναι σαφές πως ο Σέρβος επιθετικός είναι σε προφανή θέση για γκολ. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έβγαλε τον Κώστα Φορτούνη για να προστατέψει με την προσθήκη του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου το αμυντικό μέρος του κέντρου, ωστόσο δέχθηκε από αέρος το γκολ, αφού η σέντρα του Νεμάνια Στόιτς για τον Μίλος Πάντοβιτς και το βολ πλανέ του τελευταίου στο 90’ ήταν αλφάδια. Ο VAR έδειξε ότι ο τελευταίος καλυπτόταν από τον Ροντινέι, ως εκ τούτου το γκολ μέτρησε κανονικά και η Μπάτσκα πήρε τον πρώτο βαθμό στην Ιστορία της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.





Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ραντίν (88' Μιρτσέβσκι), Στόγιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (79' Πάντονιτς), Γιοβάνοβιτς (87' Σος), Ράκονιατς (90+3' Βλακούκιν). 

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74' Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (63' Γιόβετιτς), Μασούρας (63' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74' Πορόσο).



Το πανόραμα του α’ ομίλου


Τα αποτελέσματα (2η αγωνιστική)
Μπάτσκα Τόπολα-Ολυμπιακός 2-2, Φράιμπουργκ-Γουέστ Χαμ 1-2.

Η 1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3, Γουέστ Χαμ-Μπάτσκα Τόπολα 3-1.

Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)
Γουέστ Χαμ 6 (5-2), Φράιμπουργκ 3 (4-4), Ολυμπιακός 1 (4-5), Μπάτσκα Τόπολα 1 (3-5).

Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου (19:45)
Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ-Μπάτσκα Τόπολα.