Η ζωή συνεχίζεται παντί τρόπω και με κάθε κόστος, αλλά ο Γιόνσον δεν γίνεται παρά να οικτίρει εαυτόν για την ευκαιρία που έχασε στο 90’ του παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στην «OPAP Arena» (1-1), που κόστισε στην «Ένωση» μια νίκη από αυτές που θεωρούνται ιστορικές, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων στο Europa League.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να μπει για τα καλά μπροστά στον όμιλο, βγάζοντας εκτός κάδρου επί του παρόντος τον Άγιαξ, ο οποίος θα έμενε στον ένα βαθμό. Τουναντίον, μόνο η Μπράιτον, η οποία πέτυχε ανατροπή στη Μασσαλία, μετατρέποντας το 2-0 με το οποίο προηγείτο η Μαρσέιγ σε 2-2 με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 88’, έχει ένα βαθμό σε αυτόν το δεύτερο όμιλο, στον οποίο γίνεται ο… θάνατος της αλεπούς.

Ύστερα από δύο αγωνιστικές οτιδήποτε φαίνεται πιθανό, ακόμα και το να βάλει γκολ ο Ντομαγκόι Βίντα. Φυσικά, σε αυτήν την περίπτωση για την υπερβολή φταίει το επίρρημα (ακόμα), μια και η κεφαλιά του Κροάτη στην «OPAP Arena» με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον Αύγουστο και η πρόκριση της ΑΕΚ στα playoff για τους ομίλους του Champions League, την έφερε σε αυτό το σημείο.







ΑΕΚ και Άγιαξ έπαιξαν ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, αν και η «Ένωση», εντείνοντας την πίεσή της στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απειλήθηκε ιδιαιτέρως, αν εξαιρεθεί η ευκαιρία του Τέιλορ στο 82’, με τους Ολλανδούς να εκμεταλλεύονται το τρανζίσιον στο πρώτο μέρος και τον Στάνκοβιτς να πιάνει δουλειά.









Ο Άγιαξ, μάλιστα, ευτύχησε να βρίσκεται πίσω από την μπάλα -ένα στυλ παιχνιδιού όχι ακριβές της ιδιοσυγκρασίας των Ολλανδών, πάντως ταιριαστό με το ταλέντο τους- από το 30’ και μετά, όταν ο Στίβεν Μπέρχβαϊν ανατράπηκε από τον Ορμπελίν Πινέδα και έκανε γκολ την εκτέλεση πέναλτι.



Europa League: Η ισοφάριση της ΑΕΚ πριν το τετ α τετ του Γιόνσον

Η ΑΕΚ έχανε ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι, αλλά ουδεμία ήταν εντός εστίας. Για να γίνει η πρώτη προς το τέρμα, έπρεπε να φτάσει τις 16 και για να έρθει η ισοφάριση, έπρεπε να γίνει από αέρος, ένα κομμάτι που η «Ένωση» ήταν εξόχως απειλητική. Στο 75’ ο Άμραμπατ έκανε τη σέντρα με την οποία σκόραρε ο Κροάτης αμυντικός. Ο Μάνταλος είχε τη δυνατότητα να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 77’, όμως το σουτ του έφυγε εκτός. Κι έπειτα, ήρθε το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Γιόνσον, που απέκρουσε ο Γκόρτερ και κράτησε τον Άγιαξ ζωντανό.







ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (74' Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ (67' Ρότα), Σιμάνσκι, Πινέδα (67' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79' Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67' Μάνταλος).
Άγιαξ: Χόρτερ, Ρενσχ, Σούταλο, Άβιλα, Χότα, Μπέργκις, Ταχίροβιτς (Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Φορμπς (84' Άξελ - Ντόνγκεν), Μπέρχβαϊν, Μπρόμπεϊ (74' Άκπομ).

Το πανόραμα του δεύτερου ομίλου


Τα αποτελέσματα (2η αγωνιστική)
ΑΕΚ-Άγιαξ 1-1, Μαρσέιγ-Μπράιτον 2-2.
Η 1η αγωνιστική: Άγιαξ-Μαρσέιγ 3-3, Μπράιτον-ΑΕΚ 2-3.

Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια)
ΑΕΚ 4 (4-3), Μαρσέιγ 2 (5-5), Άγιαξ 2 (4-4), Μπράιτον 1 (4-5).

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου
19:45 Μαρσέιγ-ΑΕΚ, 22:00 Μπράιτον-Άγιαξ.