Η ΑΕΚ σκόραρε για πρώτη φορά στην Ολλανδία, στο παιχνίδι με τον Άγιαξ για την έκτη αγωνιστική του β' ομίλου στο Europa League, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το βαθμό που θα την έδινε το δικαίωμα συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της, μια και ηττήθηκε με σκορ 3-1. Έτσι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στρέφεται αποκλειστικά σε εγχώριες διοργανώσεις. Όπως συνέβη και με τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ μάζεψε τέσσερις βαθμούς στα πρώτα δύο παιχνίδια της, αλλά έπειτα υπέστη τέσσερις σερί ήττες, σε αναμετρήσεις, όμως, που ήταν ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στην Ολλανδία, σε ματς για ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ήταν εκείνο που έκανε… ροντέο το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Η «Ένωση» βρέθηκε σε δυσχέρεια από πολύ νωρίς, και μάλιστα από οικεία βέλη. Ο Αθανασιάδης αναγκάστηκε να διώξει σε κόρνερ στραβοκλωτσιά του Βίντα, αλλά ήταν από τη συγκεκριμένη στημένη φάση που βρήκε ο Άγιαξ το γκολ με την κεφαλιά του πρώην φορ του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ, μόλις στο 5’.

Η ΑΕΚ αντέδρασε και με γυριστή κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία, που σκόραρε σε ευρωπαϊκό ματς ύστερα από την επιστροφή του από τραυματισμό, ισοφάρισε στο 11’ και έδειξε ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν επρόκειτο να παραδοθεί τόσο εύκολα. Στο 16’, μάλιστα, ο Τσούμπερ είδε τον Ραμάι να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα.  

Ωστόσο, ο Άγιαξ, που ειρήσθω εν παρόδω “έτρεχε” τρεις συνεχόμενες νίκες πριν από αυτό το παιχνίδι και η τελευταία ήττα του ήταν το 4-3 από τη Μαρσέιγ στο “Βελοντρόμ”, είχε τη λύση και μάλιστα κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Τέιλορ πήρε την μπάλα από τον Χάτο και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η απόπειρά της ήταν ασθμαίνουσα. Το σουτ του Άμραμπατ στο 39’ δεν ήταν επαρκές, ενώ ο Άγιαξ, αφού πήρε το προβάδισμα, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έριξε το ρυθμό. Στο 51’, ο Ελίασον έκανε επίσης μια προσπάθεια με χαμηλό δείκτη δυσκολίας για τον Ραμάι, ο οποίος έκανε ό,τι δεν κατάφερε ο Αθανασιάδης στο 56’, όταν ουσιαστικά ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν απέκρουσε το σουτ του Άκπομ. Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία ύστερα από την επίτευξη του τέρματος από τον Άγιαξ, ο οποίος είχε την ευκαιρία και για τέταρτο γκολ, αλλά στο 87' ο Άκπομ νικήθηκε από τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ. 

Στο άλλο ματς του ομίλου, ο απόλυτος ήρωας της Μπράιτον στην Ευρώπη, Ζοάο Πέδρο, της χάρισε την πρόκριση με το γκολ του στο 88' του "American Express Community" επί της Μαρσέιγ, αφού η αγγλική ομάδα νίκησε 1-0. 

Άγιαξ (Τζ. φαντ Σχιπ): Ραμάι, Ρενσχ (74' Χόιγερ), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς, Χλίνσον, Τέιλορ, Άκπομ, Μπόρζες, Μπρόμπεϊ (46' Μάρτα).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ (61' Πιζάρο), Τσούμπερ, Γκαρσία.

Το πανόραμα του δεύτερου ομίλου του Europa League

Τα αποτελέσματα (6η αγωνιστική)

Άγιαξ-ΑΕΚ 3-1, Μπράιτον-Μαρσέιγ 

Η βαθμολογία (τελική)

Μπράιτον 13 (10-5), Μαρσέιγ 11 (14-10),  Άγιαξ 5 (10-13), ΑΕΚ 4 (6-12).

*Η Μπράιτον προκρίνεται στη φάση των "16" του Europa League, η Μαρσέιγ θα συμμετέχει στα μπαράζ της διοργάνωσης, ενώ ο Άγιαξ συνεχίζει στους "32" του Conference League.