Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες είναι ο μέχρις στιγμής απολογισμός του πολέμου στο Ισραήλ.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ο 28χρονος αμυντικός της Χάποελ Κίριατ Γιαμ, Μπεν Μπίνγιαμιν ο οποίος, όπως έχει γίνει γνωστό, έχασε το πόδι του, μετά από ρίψη χειροβομβίδων.

Σύμφωνα με τα μέσα του Ισραήλ, ο Μπινγιαμίν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και θα υποβληθεί σε επέμβαση για να του αφαιρεθούν θραύσματα. Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, είπε: «Θα μπορούσε να ήταν χειρότερο. Ήμουν ήδη σίγουρος ότι ήμουν νεκρός. Ήμασταν 40 άτομα στο καταφύγιο μέχρι που μας πέταξαν χειροβομβίδες. Είδα στο καταφύγιο πράγματα που είναι δύσκολο να περιγράψω. Μέχρι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο για μένα να χωνέψω τι περάσαμε, αλλά και το τι έχω προσωπικά να διαχειριστώ».

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δυστυχώς, ακρωτηριάστηκε το πόδι του Μπινγιαμίν»

Στα τοπικά μέσα μίλησε και ο πατέρας του Μπινγιαμίν, ο οποίος είπε ότι: «Είναι δύσκολες στιγμές. Δυστυχώς, ακρωτηριάστηκε το πόδι του και είναι λυπηρό που έτσι τελείωσε η καριέρα του. Ήταν με την αρραβωνιαστικιά του και τους πέταξαν μια χειροβομβίδα, εκείνη τη στιγμή ακρωτηριάστηκαν και τώρα προσπαθούν να συνέλθουν».

Από την πλευρά της η ομάδα που ανήκει ο ποδοσφαιριστής, η Χάποελ Κιριάτ Γιαμ σε μήνυμα της, ανέφερε: «Στέλνουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον παίκτη της ομάδας Μπεν Μπινγιαμίν που τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Μπεν, όλοι σε αγαπάμε και προσευχόμαστε για γρήγορη ανάρρωση».