Πρόσφατη αλλαγή στους κανονισμούς της FIFA για τους ατζέντηδες θα μπορούσε να διαφοροποιήσει αυτή την κατάσταση σε ότι αφορά τη διαχείριση των συμφερόντων του Κιλιάν Εμπαπέ, το οποίο όλα τα χρόνια, έχει αναλάβει η μητέρα του, Φαϊζά Λαμαρί.

Εμπαπέ: Ο λόγος που πρέπει να "απολύσει" τη μητέρα του

Η μητέρα του Εμπαπέ, Φαϊζά Λαμαρί δεν είναι ανάμεσα στους χιλιάδες εγγεγραμμένους ατζέντηδες και χωρίς αυτή την άδεια δεν μπορεί να εκπροσωπήσει κανέναν ποδοσφαιριστή, να διαπραγματευτεί συμβόλαιο ή ακόμη και να εισπράξει προμήθεια, οπότε είναι πιθανόν ο Γάλλος αστέρας να αναγκαστεί να την «απολύσει».

Σ'υμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα Marca, λόγω των ημερομηνιών, η Λαμαρί δεν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτή την άδεια μέχρι τουλάχιστον τον ερχόμενο Μάιο, οπότε και θα υπάρξει νέα εξέταση.

Όσοι λειτουργούν παράνομα μπορούν να καταγγελθούν χάρη σε μια υπηρεσία της FIFA που επιτρέπει στους πράκτορες να «κυνηγιούνται» ανώνυμα, εάν εκτιμάται ότι εργάζονται χωρίς αυτήν την άδεια.

Οι εξαιρέσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον νόμο της FIFA

Μέχρι στιγμής υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον νόμο. Από τη μία πλευρά, στη Γερμανία υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου του Ντόρτμουντ, σύμφωνα με την οποία καμία γερμανική ομάδα, ατζέντης ή Γερμανός ποδοσφαιριστής δεν υποχρεούται να συμμορφωθεί με ορισμένα άρθρα του κανονισμού για τους νέους πράκτορες, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Επιπλέον, στην Αγγλία υπάρχει ένα «lockdown» έως ότου η Δικαιοσύνη εκδώσει οριστική απόφαση για το θέμα.

Σε ό,τι αφορά την μητέρα του Εμπαπέ, Λαμαρί, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει δώσει εξετάσεις μέχρι στιγμής, γι΄ αυτό και δεν θα μπορούσε να εισπράξει πιθανή προμήθεια αν ο γιος της μεταγραφεί.

Επομένως, για να διαπραγματευτεί μια πιθανή αποχώρηση σε άλλη ομάδα, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή για να ανανεώσει με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μπαπέ θα πρέπει να βρει άλλον ατζέντη.