Ιστορία έγραψαν οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, οι οποίοι για πρώτη φορά στην καριέρα τους θα συμμετάσχουν από κοινού σε ημιτελικό σε ATP διοργάνωση, μετά την πρόκριση που εξασφάλισαν στα ημιτελικά των διπλών της Αμβέρσας.

Συγκεκριμένα, στον προημιτελικό επικράτησαν των Ματβέ Μίντελκουπ και Αντρές Μις, με 2-0 σετ (7-5, 6-3), έπειτα από μία ώρα και 14 λεπτά αγώνα.

Στον δρόμο του Στέφανου και Πέτρου Τσιτσιπά στα ημιτελικά θα είναι είτε οι νικητές του ζευγαριού Χάασε/Όσβαλντ-Αρνεοντό/Βάισμπορν είτε οι No2 του ταμπλό Κέβιν Κράβετζ και Τιμ Πιούτζ.

Οι τελευταίοι δεν έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στο διπλό. Σήμερα αντιμετωπίζουν το δίδυμο των Αρνεόντο/Βάισμπορν και αν νικήσουν, θα αναμετρηθούν με τους Χάσε/Όσβαλντ στα προημιτελικά.

"Aγγίζει" το Top 100 o Πέτρος Τσιτσιπάς

Μετά τη μεγάλη πρόκριση των αδελφών Τσιτσιπά, ο Πέτρος βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο στο Top 100 των διπλών, καθώς είναι στο No 110 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο No 146.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετέχει και στο μονό της διοργάνωσης και θα κάνει αύριο, Πέμπτη (19/10), πρεμιέρα κόντρα σε έναν εκ των Ντόμινικ Στρίκερ, Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ.