Η καλύτερη Μπαρτσελόνα έχασε από τη χειρότερη Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 στο «Μονζουίκ» της Βαρκελώνης -μια και το θρυλικό «Καμπ Νου» είναι υπό κατασκευή για να ταιριάζει στο χορηγό Spotify- για τη Liga, επειδή η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε στο έμψυχο δυναμικό της τον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο, που με δύο γκολ, το ένα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, χάρισε το πολύτιμο «διπλό» στους «μερένχες». 

Στην Αγγλία λένε ένα αστείο για τον Μικ Τζάγκερ, το θρυλικό ancorman των Rolling Stones. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως όταν ο Τζάγκερ επιλέγει ομάδα για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν πέφτει ποτέ μέσα. Τον ρωτούν πριν από κάθε διοργάνωση και εύχονται να μην πει την εθνική Αγγλίας, αν και τα «τρία λιοντάρια» δεν έχουν ανάγκη από την αρνητική ενέργεια άλλου για να αποτύχουν. 



Αναφέρεται, αυτό, επειδή ο Τζάγκερ και οι υπόλοιποι Stones, προεξαρχούσης της εμβληματικής μορφής που ονομάζεται Κιθ Ρίτσαρντς, ήταν καλεσμένοι της Μπαρτσελόνα στο «Ανοέτα» για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 11η αγωνιστική της Liga. Μάλιστα, η κόκκινη γλώσσα στη φανέλα των «μπλαουγκράνα» μπήκε προς τιμή τους. Οι Stones, που στις 21 Οκτωβρίου έβγαλαν νέο δίσκο, το «Hackney Diamonds», συστήθηκαν το 1962, δηλαδή πριν από 61 χρόνια, αλλά αυτό έγινε στο Λονδίνο. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, από την άλλη, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι της Μπορούσια Ντόρτμουντ, είχε να διαλέξει ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ για τη συνέχιση της καριέρας του. Στο Λίβερπουλ δεσπόζουν, φυσικά, οι Beatles, ένα συγκρότημα που κράτησε μόνο πέντε χρόνια αλλά έγινε διάσημο στα τρίσβαθα της οικουμένης και ο μύθος του διατηρείται και θα συντηρείται εις το διηνεκές. Ένα από τα πιο σημαντικά τραγούδια τους, ήταν το «Hey Jude», το οποίο τραγουδάει ο Πολ ΜακΚάρτνι, ο οποίος το δημιούργησε. Σε αυτό δεν υπάρχει ρεφρέν, πλην ενός ανεβαστικού «να» που ακούγεται στο τέλος και που είναι μια από τις πιο feelgood ηχητικές καταστάσεις στη μουσική. 



Ο Μπέλιγχαμ, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος αφοριστικά και χαριτολογώντας, έπαιξε και για τους Beatles σε αυτό το clasico. 



Φυσικά, ο 20χρονος Άγγλος είναι το πρόσωπο της Liga. Η Μπαρτσελόνα κοπάνησε για τα καλά τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τον Ιλκάι Γκουντογκάν, επίσης νεοφώτιστο σε clasico, να ανοίγει το σκορ στο 6'. Είχε δύο δοκάρια, με τον Φερμίν στο 16' και τον Ίνιγο Μαρτίνεθ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και έχει να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο τέλος του πρώτου, όταν ο Τσουαμενί κατέβασε εκτός φάσης τον Σέρχιο Αραούχο σε εκτέλεση κόρνερ. 

Ωστόσο, προϊόντος του χρόνου, η Ρεάλ ισορρόπησε το ματς και όταν ο Αντσελότι πέρασε τους Λούκα Μόντριτς και Χοσέλου στο παιχνίδι, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της. Ο Μπέλιγχαμ, ένας επιθετικός πλέι μέικερ που κινείται ανάμεσα στις δύο ζώνες άμυνας και κέντρου και συνήθως εκεί παίρνει την μπάλα, χωρίς να χρειάζεται να γυρίζει πίσω, ισοφάρισε με όμορφο αριστερό σουτ στο 68' και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με προβολή από κοντά ύστερα από σέντρα του Ντάνι Καρβαχάλ, έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ. Με αυτήν έφτασε τους 28 βαθμούς και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τη θαυμάσια Χιρόνα, ενώ η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με 24. Ο Μπέλιγχαμ έφτασε τα 10 γκολ στη Liga σε ισάριθμες δικές του συμμετοχές, ενώ έχει και 3, επίσης σε άλλα τόσα ματς, στο Champions League. 





Ο Μπέλιγχαμ έκανε ένα εκπληκτικό ματς, αφού είχε 92% ακρίβεια στις πάσες (45/49), 73 επαφές με τη μπάλα, 3 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και 2 κερδισμένα φάουλ. Επιπλέον, τα 13 γκολ στα ισάριθμα πρώτα ματς του με τη «βασίλισσα» ισοφάρισαν το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2009. Ο Κάρλο Αντσελότι είπε στην αρχή της σεζόν ότι μπορεί να φτάσει τα 25 γκολ και αν τότε ο αριθμός έμοιαζε υπερβολικός, τώρα φαντάζει λίγος.