Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον Άνταμ Τζόνσον, τον Αμερικανό σταρ του χόκεϊ που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, σε αγώνα στην Αγγλία στις 28 Οκτωβρίου, όταν ο Ματ Πέτγκρεϊβ τον χτύπησε με το παγοπέδιλο και του έκοψε τον λαιμό. Άτυχος αθλητής ζούσε στην Αγγλία μαζί με την σύντροφό του, Ριάν Γουλφ.

Οι δύο τους ήταν μαζί για χρόνια και το περασμένο καλοκαίρι είχαν αρραβωνιαστεί. Η κοπέλα που ήταν στην εξέδρα στον επίμαχο αγώνα και είδε ζωντανά τη "δολοφονία" του Τζόνσον αποκάλυψε μέσω τρίτων ότι ανακάλυψε στο σπίτι τους το μονόπετρο που είχε αφήσει ο παίκτης ο οποίος και ήταν έτοιμος να της κάνει πρόταση γάμου.


Η θεία του άτυχου παίκτη, Κάρι, είπε στα ΜΜΕ για το θέμα: «Ήταν πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούσαν για το μέλλον τους και για τον γάμο τους. Δεν πρόλαβαν». Ο Σκοτ Πιονκ, του οποίου ο γιος έπαιξε χόκεϊ κολεγίου με τον Τζόνσον, μίλησε στο USA Today σημείωσε: «Η γιαγιά του μου είπε ότι της είχε δείξει το δαχτυλίδι πριν φύγει και επρόκειτο να κάνει πρόταση γάμου κάποια στιγμή».

Η Ριάν Γουλφ που περίμενε να ζήσει για πάντα με τον Άνταμ Τζόνσον είχε συγκινήσει με τα λόγια της για εκείνον στην κηδεία του στη Μινεσότα: «Ήσουν απίστευτα υποστηρικτικός και ευγενικός μαζί μου από την ημέρα που γνωριστήκαμε.

Πάντα σκεφτόμουν ότι ίσως αν ήμουν αρκετά τυχερή μετά από μια ζωή μαζί, θα μπορούσα να αρχίσω να είμαι περισσότερο σαν εσένα. Ήσουν τόσο ξεχωριστός άνθρωπος, είχες την καλύτερη αίσθηση του χιούμορ, τη μεγαλύτερη καρδιά,και την πιο ευγενική ψυχή. Ήσουναπίστευτα πιστός, αφοσιωμένος και έξυπνος».

Την ώρα που οι συγγενείς και φίλοι θρηνούν την απώλεια του 29χρονου η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ στην Αγγλία προχώρησε στη σύλληψη υπόπτου για την «δολοφονία» του.