Η εθνική Ελλάδας θα παίξει με αντίπαλο το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου, πιθανότατα στην «OPAP Arena» και με τον Γουστάβο Πογέτ στον πάγκο για την πρόκρισή της στον τελικό των playoffs του Nations League. Η νικήτρια ομάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή του έτερου ημιτελικού, δηλαδή τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο, στις 26 Μαρτίου, σε έδρα που δεν ήταν ακόμη αποφασισμένη, και θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024, που θα γίνει στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. 

Η Σλοβενία εκμεταλλεύτηκε τη Λιουμπλιάνα και νίκησε τους Καζάκους του Μαγκομέντ Αντίεφ με σκορ 2-1, με το πανηγύρι στο στάδιο του Στόζιτσε να είναι ξέφρενο, αφού οι λευκοπράσινοι προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το Euro 2000. Το Καζακστάν, από τη μεριά του, δεν έχει προκριθεί ποτέ στη διοργάνωση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους δύο άλλους αντιπάλους της εθνικής ομάδας, δηλαδή τη Γεωργία και το Λουξεμβούργο. 

Αυτό καθιστά σχεδόν επιτακτική, μια υπόθεση εδώ και τώρα, την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην τελική φάση της διοργάνωσης. Αυτό μάλλον θα γίνει με τον Γουστάβο Πογέτ στον πάγκο, αφού ο Ουρουγουανός προπονητής, την τελευταία εβδομάδα, έχει μιλήσει και επαναλάβει ότι οι δηλώσεις που δεν άρεσαν στην ΕΠΟ δεν συνέβησαν επειδή ήθελε να κόψει το λώρο ανάμεσα σε εκείνον και την Ομοσπονδία, αλλά για τον αντίθετο λόγο, δηλαδή επειδή θέλει να παραμείνει και να γίνουν πράγματα. Ο Πογέτ αναμένεται να οδηγήσει, με βάση αυτήν την υποχωρητική διάθεση που επέδειξε, την Εθνική στα δύο παιχνίδια του τρόμου, που η αποτυχία μάλλον δεν επιτρέπεται, καθώς η Ελλάδα είναι το φαβορί ανάμεσα στις τρεις ομάδες, ειδικά αφού υποδέχεται τους Καζάκους.

Το ραντεβού σε τέσσερις μήνες θα κρίνει και το αν αυτή η ομάδα, άλλο ένα παράδειγμα συγκροτήματος που βάζει το «εγώ» στην άκρη, με έναν εκλέκτορα που δεν επιτρέπει εγωισμούς, θα προκριθεί στην τελική φάση μιας διοργάνωσης που θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μιας παρέας και μιας γενιάς ποδοσφαιριστών.